NavMenu

Đilas odredio tim i prioritete - Za potpredsednike KSS predloženi Dejan Bodiroga, Ana Joković, Dejan Tomašević i Vuk Mitrović

Izvor: Politika Četvrtak, 14.04.2011. 08:36
Komentari
Podeli

(Foto: mc.rs)

Jedini kandidat za predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas ispunio je poslednju formalnost uoči izbora koji su zakazani za 18. april, obelodanio je imena najbližih saradnika i u najkraćim crtama prioritete u četvorogodišnjem mandatu. Za potpredsednike je predložio Dejana Bodirogu (muška košarka), Anu Joković (ženska košarka), Dejana Tomaševića (takmičenja) i Vuka Mitrovića (finansije i marketing).

- Sa velikim zadovoljstvom am prihvatio podršku košarkaške javnosti da se kandidujem za funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije. Ovaj tim ljudi, zajedno sa još četiri člana Upravnog odbora koji će biti izabrani ispred košarkaških regiona, uradiće sledeće: Obezbediće sve organizacione i finansijske uslove neophodne za nesmetan rad Saveza. Vodiće brigu o svim muškim i ženskim selekcijama. Posvetiće posebnu pažnju radu s mlađim kategorijama, što je osnovni preduslov da košarka ostane srpski sport broj jedan. Omogućiće nesmetan razvoj ženske košarke i stvoriti uslove da i ženske reprezentacije budu u rangu svojih muških kolega. U tome ćemo se pre svega rukovoditi principom da što više žena same odlučuju o svim pitanjima povezanim sa ženskom košarkom. Pokrenuće niz akcija kako bi košarka bila što prisutnija u školama i među mladima, ma gde oni u Srbiji živeli – naveo je Đilas u dopisu Sekretarijatu KSS.

Pored ovih prioriteta, budući predsednik naveo je još niz važnih poslova, apostrofirajući unapređivanje struke kao zamajac razvoja.

- Pored ovih ciljeva koje ćemo sigurno uspešno realizovati, rukovodstvo Saveza će učiniti maksimalne napore da omogući razvoj istorijski utemeljenih košarkaških centara širom Srbije, jer su oni oduvek bili baza srpske košarke i rasadnik talenata zahvaljujući kojima smo uz vrhunske trenerske stručnjake postali svetska košarkaška velesila. Dalje podizanje kvaliteta stručnog rada obezbedićemo kroz nastavak saradnje sa Udruženjem košarkaških trenera, realizacijom zajedničkih edukativnih programa.

Đilas je apelovao i na jedinstvo košarkaške organizacije.

- Upravni odbor KSS i ja kao predsednik uradićemo sve što je u našoj moći da obezbedimo što bolji položaj klubovima, počev od izrade modernog Registracionog pravilnika do podrške samostalnoj domaćoj ligi, u želji da ona bude punopravan član Uleb-a. Učinićemo sve da svi najvažniji faktori u našoj košarci, bez obzira koji klub predstavljaju i vole, budu deo jednog velikog tima koji ima samo jedan cilj – prosperitet naše košarke. Nadam se da će ovakav pristup, koji je već prisutan kod pojedinaca, postati zajednički za sve i da ćemo izbeći razne scene i događaje kojima smo bili svedoci. Siguran sam da tim potpredsednika koje sam predložio – Joković, Bodiroga, Tomašević i Mitrović, zajedno sa svim ljudima kojima je uspeh srpske košarke na srcu, uz veliki rad, garantuju dalji prosperitet našeg najtrofejnijeg sporta.

Bodiroga i Tomašević su najpoznatija imena Đilasove "vlade". Vršnjaci (1973) su i u dresu reprezentacije osvojili su sedam medalja na najvećim takmičenjima (olimpijsko srebro, dva svetska zlata, tri evropska i bronzu). Za razliku od Tomaševića koji nema iskustva u rukovođenju, Bodiroga je po završetku karijere radio kao sportski direktor Rome. Isti posao obavlja i naša najbolja košarkašica u poslednjoj deceniji Ana Joković (1979). Po završetku bogate karijere (bila kapiten reprezentacije i igrala na tri evropska i svetskom prvenstvu) vratila se u klub u kom je ponikla, Voždovac. I za advokata Vuka Mitrovića može se reći da je čovek košarke. Zastupao je svojevremeno Crvenu zvezdu, bio uspešan menadžer u agencijama "Direct media" i "Taf" i stručnjak je u oblasti prodaje tv prava sportskih manifestacija.

Izborna skupština KSS biće održana 18. aprila, kada će pored predsednika i potpredsednika biti poznati i preostali članovi Upravnog odbora (četiri), koji će imenovati generalnog sekretara, na predlog predsednika.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Politika" od 14.04.2011.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.