NavMenu

U Srbiji u martu izdato 6,1% manje građevinskih dozvola nego pre godinu dana

Izvor: Beta Ponedeljak, 15.05.2023. 12:36
Komentari
Podeli
(Foto: mosher/shutterstock.com)
U Srbiji je u martu ove godine izdato 2.576 građevinskih dozvola, što je 6,1% manje nego u istom mesecu prethodne godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Od ukupnog broja izdatih dozvola 80,7% odnosi se na zgrade, a 19,3% na ostale građevine.

Ako se posmatraju samo zgrade, 77,9% dozvola izdato je za stambene, a 22,1% za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (67,8%).

Prema dozvolama izdatim u martu prijavljena je izgradnja 3.665 stanova, s prosečnom površinom od 71,4 kvadrata. Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 10,7% stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 146,1 kvadrata, a 87,8% stanova u zgradama s tri i više stanova, i njihova prosečna površina biće 60,7 kvadrata.


Predviđena vrednost radova novogradnje iznosi 79,9% od ukupno predviđene vrednosti radova.

Posmatrano prema oblastima, najveća građevinska aktivnost očekuje se u Beogradskoj oblasti, 30,9% od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Južnobačka oblast (12,1%), Nišavska oblast (7,2%), Mačvanska oblast (6,1%) i Zlatiborska oblast (5,6%).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.