NavMenu

Na Jablaničkom jezeru planirana gradnja hotela visoke kategorije i uređenje plaža

Izvor: eKapija Nedelja, 14.05.2023. 14:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Kamil Macniak)Ilustracija
Na Jablaničkom jezeru planira se gradnja turističkog kompleksa, odnosno hotela sa plažama i drugim sadržajima, stoji u izmjenama Regulacionog plana Jablaničko jezero na potezu "Vila – Viseći most", koje su u proceduri. Nosilac izrade plana je firma Ecoplan iz Mostar.

Kompleks bi se gradio na lokaciji Ostrožac kako bi se iskoristio turistički potencijal ove lokacije. Planirana je i gradnja hotela visokog ranga, spratnosti i Po+Su+P+3 sa svim potrebnim sadržajima. Previđa se uređenje zelene površine, staze i stepeništa, prostori za igru djece, prostori za sportove na pijesku i slično.

Unutar zone javnih sadržaja smještaju se hotelski sadržaji kao što je recepcija, restoran i slično, a mogu se smjestiti i poslovni sadržaji čije poslovanje je u skladu s osnovnom namjenom objekta i nadopunjuju je, kao što su uredskih prostora, trgovina, ordinacija, ugostiteljstva, osobna njega i slično.

(Foto: Projektna dokumentacija)
U cilju cjelogodišnjeg aktiviranja smještajnih kapaciteta potrebno je unutar hotela planirati i kapacitete za prihvat većih skupina za sastanke, seminare i slično koji će podržavati poslovanje van ljetne sezone, navodi se u regulacionom planu.

Drugi planirani objekt je objekt potpuno iste namjene kao i objekt hotela i služi kao dopuna prvom u smislu smještajnih kapaciteta i ostalih pratećih servisnih funkcija. Ovaj objekt je znatno manjeg gabarita, ali smješten bliže obali i poslovno će više biti orijentiran na obalu i sezonu, dok se poslovanjem odnosno ponudom prvo objekt više oslanja na položaj uz Magistralnu cestu i cjelogodišnje potrebe korisnika seminari, trgovina, zdravstvene usluge, bavljenje sportom, osobna njega i slično.

Uz parcelu unutar koje je panirana gradnja turističkog naselja planirana je i građevinska parcela kojom se rezervira prostor za moguću izgradnju trafostanice. Obveza izgradnje iste regulirati će se uvjetima nadležne elektrodistribucije.

Javna rasprava o izmjenam regulacionog plana traje do 13. maja.

Mapa : Viseći most Jablanica

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.