NavMenu

Transparentnije poslovanje pravnih subjekata - "Solvent Rating" u saradnji sa "Bisnode" pokrenuo novi portal sa poslovnim informacijama

Izvor: eKapija Utorak, 12.04.2011. 14:32
Komentari
Podeli

Pavle Vlajčić i Maria AnselmiPavle Vlajčić i Maria Anselmi

Uvid u poslovanje 109.000 srpskih pravnih subjekata i više od 220.000 preduzetnika omogućen je na sajtu www.boniteti.rs. Kompanija "Solvent Rating" iz Beograda juče je po prvi put predstavila digitalni servis Boniteti.rs, koji će kompanijama na srpskom tržištu omogućiti da putem pouzdanih i ažurnih informacija o poslovanju uspostave transparentni model i time smanje rizik u poslovanju.

Ova usluga je licencni proizvod švedske kompanije "Bisnode" i namenjena je svim kompanijama, od malih do velikih, kao i finansijskim institucijama za procenu rejtinga i treba da doprinese većoj transparentnosti poslovanja svih privrednih subjekata na našem tržištu.

Tim povodom je juče potpisan ugovor o ekskluzivnoj distribuciji servisa Boniteti.rs između švedske kompanije "Bisnode", najvećeg evropskog provajdera poslovanja i kreditnih informacija, sa sedištem u Stokholmu i kompanije "Solvent Rating" iz Beograda. Ugovor su u prisustvu Krister Aspa, ambasadora Kraljevine Švedske u Beogradu, potpisali Pavle Vlajčić, direktor "Solvent Rating" i Maria Anselmi, član UO "Bisnode" Švedska.

Izražavajući veliko zadovoljstvo što će digitalni servis Boniteti.rs biti dostupan kompanijama na našem tržištu i što će im omogućiti transparentnije i pouzdanije poslovanje, koje je u skladu sa evropskim standardima, Pavle Vlajčić, direktor "Solvent Rating", rekao je da je ova usluga namenjena kako velikim kompanijama i finansijskim institucijama, tako i malim i srednjim preduzećima.

On je naglasio da je korišćenje osnovnog "on-line" servisa od sada dostupno svim kompanijama, jer je cena godišnjeg paketa pristupačna i iznosi u proseku 300 evra u zavisnosti od paketa koji se koristi, a ona obezbeđuje osnovne informacije o nekom pravnom subjektu, koje omogućavaju pravilno donošenje odluka.

- Potpisivanje ugovora sa "Solvent Ratingom" je značajno što njime međunarodna grupa "Bisnode AB" dolazi na još jedno važno tržište za nas u ovom regionu, kao što je srpsko. Mi ćemo osim modeliranja, analize i razvoja kreditnih rešenja i alatki za podršku kreditnih i finansijskih stručnjaka, u svim procesima rada primenjivati pravila korektnog poslovanja, kojih se pridržavamo u svim evropskim zemljama gde poslujemo. Pravila korektnog poslovanja znače da mi, kao isporučioci informacija i usluga koje omogućavaju zaključivanje bonitetnih poslovnih ugovora, pomno štitimo lični i poslovni integritet svih subjekata i klijenata - istakla je Maria Anselmi, član UO "Bisnode" Švedska.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.