Izvor: Novosti | Četvrtak, 10.03.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Crna Gora, Tunel Sozina se otvora na leto 2005. - put do mora skraćen za 30 km

Tunel Sozina, koji će biti otvoren u predsezoni, skratiće put od Podgorice do barske obale za tridesetak kilometara. S druge strane, automobili neće savlađivati uspon preko Paštrovske  gore.

 

Trenutno se privode  kraju radovi na saobraćajnici koja će povezivati Virpazar sa tunelom koji je sa severne strane  otvoren u selu  Gluhi do. Na tom poluautoputu probijen je  tunel ``Raš`` dugačak 665  metara i izgrađen most dužine 220  metara.

 

Radovi, koji su počeli 1. juna 2004. izvodi preduzeće ``Slovenijaceste``, koje je bušilo tunel Sozina  dugačak više od 4 km . Poslovi na ovoj saobraćajnici, prema utvrđenoj dinamici, treba da budu završeni do 15 aprila. U samom tunelu počela je izgradnja kolovozne konstrukcije, predhodno je završeno postavljanje unutrašnje betonske obloge, postavljanje ivičnjaka i drugi poslovi. Most koji je rađen na skeli je pri kraju.

 

Veoma dobro napreduju radovi od izlaza tunela s južne strane kod sela Ðurmani do jadranske magistrale, kod Sutomora. Glavni tunel je još ranije završen, pa je kako ističu  u crnogorskoj Direkciji za izgradnju autoputeva, izvesno da će ova saobraćajnica, od izuzetnog značaja  kako za turizam Crne Gore,  tako i za luku Bar, biti otvorena na samom početku  turističke sezone.

 

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.