NavMenu

Iz Uba stiže "Mala barka" premium lager sa žigom "Čuvarkuća" - Zanatsko pivo proizvedeno 100% od domaćih sirovina

Izvor: eKapija Utorak, 09.05.2023. 13:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Kirtip)Ilustracija
Zanatsko pivo "Mala barka" jedinstveno je na sceni zanatskog pivarstva Srbije, jer je proizvedeno 100% od domaćih sirovina, što ga razlikuje od drugih zanatskih piva koja se nude na tržištu.

Kako je navedeno na sajtu Privredne komore Srbije, od samog početka, već treću godinu, "Mala barka" deo je projekta "Stvarano u Srbiji", koji promoviše domaće proizvode i proizvođače, a žig "Čuvarkuća" ovom pivu daje potvrdu vrhunskog kvaliteta i, u poptunosti, domaćeg porekla.

- Od početka nam je zvezda vodilja bila da podržimo domaću proizvodnju sirovina koje se se koriste kod izrade zanatskog piva. U sastav "Male barke" ulaze ječmeni slad, hmelj, kvasac i voda iz Srbije. Slogan za "Malu barku" je "Gutljaj Srbije" i on objašnjava tu našu ideju - ističe Neven Erić osnivač i vlasnik Srpske kuće piva, čiji je proizvod svetlo pivo "Mala barka".

- Pored pažnje koju smo posvetili izboru sirovina, naš glavni imperativ u proizvodnji je da naše pivo bude visokog kvaliteta, premium lager. U toj nameri smo upeli. Oznaka "premium" nije samo natpis na etiketi, ova oznaka je potvrda kvaliteta, da je podjednaka pažnja posvećena svakom detalju i koraku u postupku izrade piva, od selekcije sirovina, pripreme istih, procesa proizvodnje piva, ali i transporta, skladištenja, sve do serviranja piva krajnjem potrošaču - dodaje Erić.

Kvalitet piva i srpsko poreklo sirovina u proizvodnji "Male barke" je potvrđeno i od strane Privredne komore Srbije, s obzirom na to da je Mala barka ponosni vlasnik žiga "Čuvarkuća" od 2020. godine. "Mala barka" je jedino zanatsko pivo na tržištu Srbije koje je nosilac ove oznake, na šta su posebno ponosni, dodaje se.

- Projekat "Stvarano u Srbiji" je od početka sa nama i pruža podršku na tržištu time što edukuje potrošače da prepoznaju kvalitet, različitim aktivnostima kao što su učestovanje na sajmovima etno hrane i pića, prisutnost na televiziji i društvenim mrežama. Na taj način Privredna komora Srbije i žig "Čuvarkuća" poručuju potrošačima da kupuju kvalitetan i auteničan proizvod iz Srbije - navodi Erić.


Srpska kuća piva iz Uba

"Mala barka" se proizvodi u Ubskoj pivari, u mestu Ub. U pogonima Ubske pivare proizvodu oko 12.000 litara godišnje.

Ova pivara je nastala 2016. godine, sa ciljem da tržištu ponudi piva originalne recepture sa kvalitetom, nastala proizvodnjom na tradicionalni način. Predstavlja jednu od većih zanatskih pivara u Srbiji.

Srpska kuća piva je posao oko koga je okupljena treća generacija porodice. Nakon nekoliko godina bavljenja ugostiteljstvom, došli su na ideju da toče isključivo domaća piva, jer su želeli smo da podrže domaće proizvođače, pa je lokal prerastao u Srpsku kuću piva.

- U početku smo služili i industijska i zanatska domaća piva, međutim, ubrzo smo se zaljubili u koncept i kvalitet zanatska piva čiji je povratak na srpsku scenu tada bio u samom začetku i rešili da u ponudu naše pivnice uvrstimo isključivo točena i flaširana domaća zanatska / kraft piva. Koncept koji negujemo živi u Srpskoj kući piva i dalje, zahvaljujući tome što su ga i naši korisnici prepoznali i podržali - ističe Erić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.12.2023.  |  Građevina

Kompleks Marina Dorćol imaće skoro 200.000 m2 BRGP, 564 stana, 39 lokala, 68 poslovnih apartmana, dva vrtića... - Podnet zahtev za zelenu dozvolu za gradnju (FOTO)

Za gradnju Marine Dorćol, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je krajem septembra izdao lokacijske uslove, a sada je investitor, kompanija Sebre Marina Dorćol podnela Sekretarijatu za zaštitu životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu. Predviđena zona gradnje nalazi se u najstarijem gradskom jezgru i obuhvata prostor bivše industrijske zone Marine Dorćol

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.