NavMenu

Zemunski salon vina i umetnosti 13. maja u Madlenianumu

Izvor: Agrotv Ponedeljak, 08.05.2023. 13:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maksym Kaharlytskyi/unsplash)Ilustracija
U subotu, 13. maja 2023. godine, od 15 do 21 časova, u Operi i teatru Madlenianumu (Glavna 32, Zemun), biće održan drugi Zemunski salon vina i umetnosti, u organizaciji Društva Vinodeljstvo i Prostora savremene umetnosti Moljac.

Drugi Zeminski salon vina i umetnosti je deo koncepta "Četiri godišnja doba" koja povezuju cikluse u proizvodnji i degustaciji vina i umetnost, koja je organski vezana sa vinom. Na ovogodišnjem događaju učestvovaće preko četrdeset domaćih vinarija, od kojih se neke pojavljuju prvi put, a svoja umetnička dela predstaviće priznati umetnici Nebojša Savović Nes, Ljubomir Lacković, Petar Hranueli sa Galerijom Pigmalion, Teodora Stojanović, Slađana Stojanović-Hristovski i Kosta Botunjac. Manifestacija se organizuje po drugi put u elegantnom prostoru Foajea i Bel etaža Opere i teatra Madlenianum.

Osnovana sa ciljem promocije i osnaživanja malih i srednjih vinarija i podrške vinarijama koje prave organsko vino, želja osnivača je da se kroz promišljenu marketinšku kampanju i promociju vinarije povežu sa HoReCa sektorom, da one lakše nađu put do tržišta, kao i da se pridobije nova vinska publika.

- Spajanjem vinske kulture i savremene umetnosti imamo viziju da će ljubitelji vrhunskog prepoznati naš napor u promovisanju pravih vrednosti u našoj zemlji. Promovisanjem manjih i srednjih vinarija kao i nagrađivanih vina uspeli smo da održimo tradiciju i nastavimo da širimo turistički potencijal Zemuna, kao i privredno i kulturno dobro na ovim prostorima. Na ovogodišnjoj manifestaciji pored sjajnih vina i zanimljivih umetničkih dela, uživaćemo u nekoliko vinskih premijera, apetajzera, a publika će imati priliku da proba i nekoliko kvalitentih destilata - reči su osnivača manifestacije Mirka Rnjaka i Marijane Đorđević Obradović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.