NavMenu

Predstavljamo vam novi tematski bilten eKapije: Zelena tranzicija - Put ka uspehu

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.04.2023. 08:46
Komentari
Podeli

(Foto: eKapija)
Poslovni portal eKapija objavio je tematski bilten "Zelena tranzicija - Put ka uspehu". U ovom specijalnom izdanju pročitajte na koji način se kompanije pripremaju za zelenu tranziciju, povećavaju energetsku efikasnost, koja inovativna rešenja dovode do uštede, zašto je cirkularna ekonomija sve važnija u regionu.

Direktor kompanije Vaillant Zoran Biserčić govorio je o planovima za otvaranje nove fabrike toplotnih pumpi u Slovačkoj. Jovana Cvetković, direktor razvoja, tehničkih operacija i inovacija u kompaniji MPC Properties, podsetila je na značaj kreiranja vrednosti u sektoru nekretnina izvan tradicionalnih finansijskih metrika.

Nenad Lj. Stamenković, rukovodilac sektora TM Roofing u kompaniji Sika objasnio je kako Sika sistemi mogu doprineti održivoj izgradnji. Maša Njegovan, viši rukovodilac za ESG i održivost u Deloitte Odeljenju za upravljanje rizicima govorila je o rizicima sa kojima se suočavaju kompanije koje se ne usklade sa zahtevima zelene tranzicije. Tijana Koprivica, direktorka održivog poslovanja Delta Holdinga, otkrila je u kom sektoru je najteže sprovesti zelenu tranziciju.

U rubrici Aktuelno predstavili su se Tetra Pak, CPI Property Group, udruženje OIE Srbija, Trox, Lidl.

U rubrici Energetska efikasnost saznaćete na koji način štede energiju Carpe Solem, ENERGY NET, Smart Energy Investment, FRAGMAT S.

Cirkularnu ekonomiju približiće nam Uniwab, Ekostar Pak, Lukavac Cement, Božić i sinovi.

Inovativna rešenja koja dovode do uštede predstaviće Sunce beton, DORNIER GRUPA, ProMobi, ECOMET RECIKLAŽA.

Uz pomoć stručnjaka analizirali smo novine u oblasti ESG standarda, saznali šta nam donose izmene Zakona o OIE i gde je Srbija u oblasti reciklaže guma, istraživali da li je mladima važno da rade za ekološki odgovorne kompanije.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.