NavMenu

Heineken uložio 16 mil EUR u pivaru u Novom Sadu

Izvor: eKapija Sreda, 26.04.2023. 14:32
Komentari
Podeli
Linija za staklenu ambalažu (Foto: Goran Srdanov / HEINEKEN Srbija)Linija za staklenu ambalažu
Kompanija Heineken Srbija predstavila je u svojoj pivari u Novom Sadu kapitalnu investiciju vrednu 16 mil EUR. Jedno od najvećih dosadašnjih ulaganja kompanije u Vojvodini obuhvata dodatnu liniju za limenke i tehnički unapređenu liniju za staklenu ambalažu.

Ovim je postignuta značajno veća operativna i logistička efikasnost i povećana proizvodnja za gotovo 50%. Istovremeno, smanjena je emisija CO2 u distribuciji za više od 1.000 tona godišnje (što je smanjenje od 20%) i dostignuto do 100% iskorišćenost ukupnih proizvodnih kapaciteta, navedeno je u saopštenju.

Generalna direktorka Heineken Srbija, Neda Đokić istakla je da su investicije u pivari u Novom Sadu simbol dugoročnog održivog poslovanja kompanije u Srbiji.

Ambasador Holandije u našoj zemlji, Joost Reintjes naveo je da je bilateralna trgovina između Holandije i Srbije premašila 1 mlrd EUR, a Holandija i dalje predstavlja jedan od najznačajnijih izvora FDI investicija ovde.

Čak 84% sirovina koje Heineken koristi u proizvodnji piva dolazi iz Vojvodine, a vrednost kupovine od lokalnih dobavljača iznosi 11 mil EUR a na godišnjem nivou.

- Veoma je važno da se sirovine kupuju na tržištu Vojvodine. U razgovoru sa rukovodstvom kompanije analizirano je pitanje rasta njihovih cena i zaključeno da treba dodatnim finansijskim podsticajima pomoći proizvođače sirovina. Tako želimo da obezbedimo sigurnost proizvođačima sirovina, ali i pivarama da mogu da kupuju na našem tržištu i da taj lanac u budućnosti bude neprekinut - naveo je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić dodao je da ova kompanija predstavlja jedan od dokaza da je Novi Sad odlično privredno okruženje i da privlači svetske investitore.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.12.2023.  |  Građevina

Kompleks Marina Dorćol imaće skoro 200.000 m2 BRGP, 564 stana, 39 lokala, 68 poslovnih apartmana, dva vrtića... - Podnet zahtev za zelenu dozvolu za gradnju (FOTO)

Za gradnju Marine Dorćol, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je krajem septembra izdao lokacijske uslove, a sada je investitor, kompanija Sebre Marina Dorćol podnela Sekretarijatu za zaštitu životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu. Predviđena zona gradnje nalazi se u najstarijem gradskom jezgru i obuhvata prostor bivše industrijske zone Marine Dorćol

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.