NavMenu

ProMobi - Prvi "zeleni servis" u Evropi

Izvor: eKapija Petak, 19.05.2023. 08:15
Komentari
Podeli

(Foto: ProMobi)
Primarnu delatnost kompanije ProMobi čine dijagnostika, servisiranje i popravka telekomunikacionih uređaja i opreme, prekonfiguracija i promene softvera, kao i programska podrška mobilnim telefonima. O novim trendovima u ovom segmentu poslovanja razgovarali smo sa Vladimirom Milićevićem, direktorom kompanije ProMobi.

Kakve su tendencije u poslovanju kompanije ProMobi? Šta je češće, servisiranje ili kupovina novog uređaja?

- Poslovanje kompanije ProMobi kontinuirano raste i prati potrebe naših klijenata. Primetili smo da se sve više korisnika odlučuje za servisiranje svojih uređaja umesto kupovine novih, što je često ekonomičniji izbor. Ipak, u nekim situacijama kupovina novog uređaja može biti neophodna, naročito kada popravka nije ekonomski isplativa. Servisiranje postaje sve češća potreba, iako prodaja novih uređaja i dalje ostaje značajan segment našeg poslovanja.

Korisnici vas uglavnom percipiraju kao servis za Samsung uređaje. Pored Samsunga, koje još brendove zastupate?

- Tačno je da smo najpoznatiji po uslugama za Samsung korisnike, ali pored toga, ProMobi je veoma ponosan na brojne svetske brendove koje zastupa i sa kojima imamo direktne ugovore. Mali broj kompanija u Srbiji, a i šire, može se pohvaliti da uživa poverenje svetskih brendova kao što su Apple, Huawei, Honor, Xiaomi, Motorola, Nokia, Vivo, Lenovo i drugi. Jedan od vrlo atraktivnih brendova na tržištu je i Huawei, za kojeg vršimo distribuciju uređaja.

Danas vaši servisni kapaciteti iznose više od 10.000 popravki mesečno. Da li se korišćenjem moderne opreme i principa servisiranja dobija identičan pristup kao u autorizovanim servisnim centrima u Evropi?

- Naši servisni kapaciteti su značajno prošireni i modernizovani, što nam omogućava da pružimo isti nivo usluge kao i autorizovani servisni centri u Evropi. U dosadašnjem radu smo servisirali više od 1.000.000 uređaja. Korišćenje moderne opreme i primena savremenih principa servisiranja omogućava nam da održavamo visoke standarde kvaliteta i efikasnosti u radu. Sa timom od oko 100 zaposlenih, naš cilj je da korisnicima obezbedimo najbolju moguću uslugu i brz, efikasan i kvalitetan servis koji je na evropskom nivou.

Vi korisnicima nudite brzu i efikasnu servisnu logistiku, uz dodatnu pogodnost namenske veb aplikacije za konstantan pristup statusu popravke. Da li korisnici to koriste?

- Naša veb aplikacija za praćenje statusa popravke je veoma popularna među korisnicima. Ona im omogućava da u svakom trenutku prate napredak popravke svog uređaja, što im pruža dodatnu sigurnost i transparentnost. Većina korisnika se odlučuje da koristi ovu pogodnost i daje nam pozitivne povratne informacije o svojim iskustvima.

(Foto: ProMobi)

Ono što je vaša prednost je da idete u korak sa vremenom, i danas nosite epitet "Zeleni servis". Šta to podrazumeva?

ProMobi se ponosi činjenicom da je odlikovan kao "Prvi Zeleni servis" u Evropi po standardima Samsunga. Epitet "Zeleni servis" znači da smo posvećeni zaštiti životne sredine i očuvanju prirodnih resursa. U skladu s tim, koristimo ekološki prihvatljive materijale i tehnologije u procesu servisiranja, kao i reciklažu elektronskog otpada i promovisanje ponovne upotrebe uređaja i komponenti. Na taj način kontinuirano smanjujemo ukupnu zagađenost i doprinosimo očuvanju životne sredine.

Još jedna prednost za korisnike je saradnja sa "zelenim" logističkim kompanijama kada je reč o transportu uređaja ka servisu i nazad. Šta takva usluga podrazumeva za korisnike?

- Saradnja sa logističkim kompanijama omogućava nam brzu i efikasnu distribuciju uređaja i delova, kako za servisne potrebe, tako i za prodaju. Sarađujemo sa pouzdanim kurirskim partnerima kako bismo osigurali brzu i sigurnu isporuku uređaja do i od našeg servisnog centra. Takođe, koristimo ekološki prihvatljive materijale za pakovanje i optimizujemo transportne rute kako bismo smanjili emisiju štetnih gasova. Ovo je još jedna prednost za naše korisnike, jer im pruža sigurnost u pogledu dostave i brzine realizacije usluge.

Sa kompanijom Samsung Electronics otvorili ste premijum lokaciju u Beogradu, u tržnom centru Galerija, namenjen privatnim i poslovnim korisnicima. Korisnici mogu da saznaju sve o telefonima, da probaju uređaje, kupe nove, ali i da zatraže popravku svog uređaja.

- Otvaranjem premijum lokacije u Beogradu u saradnji sa kompanijom Samsung Electronics, želimo da pružimo najbolju moguću uslugu našim korisnicima. Poslovnica se nalazi na atraktivnoj, lako dostupnoj lokaciji na drugom spratu TC Galerija. Prodavnica se odlikuje modernim dizajnom, pruža udoban i privlačan ambijent za naše klijente, a iskusno osoblje je uvek spremno da pruži savet ili preporuku za servisiranje ili kupovinu novih Samsung uređaja.

Uglavnom vas vezuju za servis mobilnih telefona i za prodajne objekte, ali u portfoliju se nalaze i servis kućnih aparata, pametnih satova i laptopova, kao i malih kućnih aparata i bele tehnike. Da li je tačno da kompaniju ProMobi korisnici smatraju "rešenjem za sve tehničke situacije"?

- Da, tačno je da korisnici često smatraju ProMobi "rešenjem za sve tehničke situacije" zbog širokog spektra usluga koje nudimo. Naš portfolio uključuje servisiranje mobilnih telefona, pametnih satova, laptopova, računara, televizora, malih kućnih aparata i bele tehnike. Ukoliko se naši korisnici ipak odluče da kupe novi ili polovan uređaj, i tu možemo da im pomognemo. Kroz naš program "Staro za Novo" nudimo pogodnost otkupa starog uređaja i umanjujemo cenu za procenjenu vrednost starog uređaja pri kupovini novog/polovnog uređaja. Naš cilj je da pružimo sveobuhvatnu tehničku podršku i rešenja za različite uređaje, kako bismo olakšali život našim korisnicima.

Koja je vaša poruka korisnicima?

- "ProMobi, servis po meri korisnika". Mi smo posvećeni pružanju najkvalitetnijih usluga, brzog i efikasnog servisiranja, kao i stalnom unapređenju naših kapaciteta kako bismo zadovoljili sve vaše tehničke potrebe. Naša misija je da vam omogućimo nesmetano korišćenje vaših uređaja, uz maksimalnu brigu o životnoj sredini i očuvanju prirodnih resursa.

Sve tekstove iz tematskog biltena pogledajte OVDE.


Fotogalerija
ProMobi
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.