NavMenu

Bor dobija akva park sa 7 bazena - Traži se projektant i izvođač za 1. fazu izgradnje

Izvor: eKapija Utorak, 18.04.2023. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: Facebook / acamilikicofficial)
Opštinska uprava Bor raspisala je tender za prvu fazu projektovanja i izgradnje akva parka u tom gradu. Akva park jr planiran u okviru postojećeg sportskog centra Bobana Momčilović Veličković, a gradnja je predviđena u 5 faza.

Postojeći sadržaji će biti zadrženi uz rekonstrukciju, a novi sadržaji akva parka planirani su na 3 ha.

U prvoj fazi, koja je predmet ove nabavke, radiće se projektovanje, rekonstrukcija i dogradnja pristupnog platoa uz Zeleni bulevar, uz rušenje postojeće fontane i gradnju nove, zatim, rekonstrukcija biletarnice, sanitarnih prostorija i barasa terasom (proširenje kapaciteta), kao i rekonstrukcija postojećih bazena sa plažom.

Planirana su dodatna naplatna mesta u prostoru biletarnice, veći broj kabina za presvlačenje, a povećan je i broj ormarića u kojima posetioci čuvaju svoje stvari.

Postojeći bazeni i plato plaže u okruženju ovih bazena su, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, u zapuštenom stanju. Bazen sa toboganom treba da dobije potpuno novi toboganski toranj sa 5 toboganskih staza, dok se olimpijski bazen privodi nameni organizacije takmičenja u plivanju i vaterpolu.

U drugoj fazi izgradnje akva parka u planu je gradnja objekta sa restoranima brze hrane, objekta za zaposlene kompleksa, bazena sa family toboganima, kamikaze atrakcije i rekreativnog bazena, kao i javnih toaleta i tuševa. U ovoj fazi gradiće se i masažni (vitality) bazen i rekreativni bazen, a u 3. fazi akva park će dobiti i bazen sa talasima.

U 4. fazi u planu je dečji Aqua Tower bazen i splash area, a u poslednjoj fazi radiće se rekonstrukcija postojećeg restorana sa dogradnjom restoranske terase kapaciteta oko 200 stolova i izgradnja dečjeg igrališta.

Kroz akva park protezaće se promenada sa drvećem po obodima.

Posao projektovanja i gradnje 1. faze procenjen je na oko 529,7 miliona dinara.

Tender je otvoren do 8. maja, detaljnije OVDE.

Prvi čovek Bora Aleksandar Milikić najavio je prošlog marta na Fejsbuku da bi Bor u naredne tri godine trebalo da dobije akva park sa 7 bazena na oko 2,5 ha površine u okviru SC Bobana Momčilović Veličković. On je tada objavio i rendere koji prikazuju izgled budućeg akva parka.

Pogledajte infomapu akva parkova u Srbiji.

B. P.



Firme:
Grad Bor Grad Bor
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.