NavMenu

Uskoro početak gradnje luksuznog hotela Jadran u Ulcinju - Potpisan ugovor za investiciju vrednu 40 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 07.04.2023. 12:34
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Dmitrii Sakharov)
Kompanija Royal iz Prištine uskoro će krenuti u relizaciju projekta izgradnje luksuznog hotela na mjestu nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju.

Ugovor o realizaciji ove investicije, tačnije Aneks IV ugovora potpisali su direktor ove kompanije Arber Kryeziu i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim Mladen Mikijelj, što znači da su se stvorili svi neophodni uslovi za valorizaciju lokaliteta nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju i investiciju vrijednu preko 40 mil EUR.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je nakon potpisivanja ugovora da će Crna Gora izgradnjom hotela Jadran dobiti najluksuzniji hotel na crnogorskom primorju.

- Investicija će biti vrijedna preko 40 mil EUR i nosiće ime jednog od najpoznatijih svjetskih hotelskih brenodva. Ovaj lokalitet, popularna Suka, jedan je od najljepših u Ulcinju, a godinama je bio zarobljen administrativnim preprekama i birokratijom. Radili smo na tome da se ta sitaucija promijeni i uz napore Morskog dobra i Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uspjeli da dođemo do prevazilaženja barijera i danas potpišemo ugovor o izgradnji hotela - kazao je Abazović.

Objekat će, dodao je, biti sa pet zvjezdica, u njega će biti uložene desetine miliona eura, a njime će operirati jedan od najvećih međunarodnih brendova u svijetu.

- Ime brenda otkrićemo kada budu započeti radovi, pregovori su i dalje tajna, ali Crna Gora može da računa da će na tom području dobiti hotel koji će biti jedan od najprestižnijih u zemlji, a zašto da ne kažemo i na cijelom Jadranu - naveo je premijer.

Projekat će generisati nova radna mjesta i uvećati vrijednost Crne Gore i Ulcinja kao turističkih i investicionih destinacija.

- Ne manje važnja pruka koju danas šaljemo je i ta da je ova zemlja otvorena za sve investitore i za sve one ljude koji žele da rade fer biznis. Politika u kojoj se nisu poštovali ugovori i u kojoj su se zarobljavale najljepše lokacije je iza nas i mislim da ovim potpisivanjem to i demonstriramo - poručio je.

Poželio je puno uspjeha investitoru i naveo da će mu država i loklana samouprava biti na raspolaganju u prevazilaženju izazova koji se budu javljali tokom realizacije projekta.

- Izgradnjom hotela Jadran i Galeb, a nadam se da ćemo uskoro imati i informaciju u vezi sa hotelom Albatros, te sa idejom koja bi trebalo da promijeni lice Male plaže kroz novo šetalište i tunel ispod Starog grada, mislim da će slika Ulcinja biti promijenjena na bolje i da će ljudi koji budu boravili u ovom gradu zaista uživati - zaključio je Abazović.

Kako su ranije saopštili iz Vlade, potpisivanje Aneksa IV ugovora omogućiće investitoru da uđe u pripremne radove za izgradnju hotela koji će sa, u svjetskim okvirima, prepoznatim brendom, biti jedan od najluksuznijih na crnogorskom primorju.

Podsjetimo, lokacija nekadašnjeg hotela Jadran koji je bio smješten na poluostrvu Suka, na rtu Ratislava stoji prazna već više od 40 godina. Ranije je bilo najava da će se ova lokacija valorizovati, ali se to do sada nije desilo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.