NavMenu

Ministarstvo privrede ulaže više od 790 miliona dinara u infrastrukturne objekte

Izvor: eKapija Petak, 07.04.2023. 10:16
Komentari
Podeli

U Sokobanji biće rekonstruisan dečiji park (Foto: Shutterstock/Sasa_Stojanovic)U Sokobanji biće rekonstruisan dečiji park
Ministarstvo privrede saopštava da će u 2023. godini uložiti 790.654.713 dinara za investicije u infrastrukturne objekte za unapređenje privrednog ambijenta.

Navedenim sredstvima finansiraće se infrastrukturni projekti na opremanju zona poslovanja i turističkih kapaciteta u lokalnim samoupravama, poručio je državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović.

- Ministarstvo privrede finansira celokupnu vrednost radova na projektu kada su u pitanju lokalne samouprave treće i četvrte grupe razvijenosti i na taj način doprinosi ravnomernom regionalnom razvoju. Kada su u pitanju lokalne samouprave prve i druge grupe razvijenosti one imaju obavezu sopstvenog učešća u realizaciji projekta. Odlukom ministra Radeta Baste o rasporedu i korišćenju sredstava za podršku unapređenja poslovne infrastrukture, sredstva će biti upotrebljena za realizaciju 21 infrastrukturnog projekta koji će uticati na razvoj 21 lokalne samouprave - poručio je Mitrović.

U Novom Pazaru, Osečini, Kruševcu, Vladimircima i Prokuplju predviđeno je infrastrukturno opremanje zona poslovanja kroz izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom, dok će se u Jagodini izgraditi glavni korektor za industrijski kompleks.

U Golupcu, Velikom Gradištu, Tutinu, Bajinoj Bašti, Ljuboviji, Kosjeriću, Žagubici, Aleksincu, Lajkovcu, Surdulici, Kučevu i Lazarevcu realizovaće se infrastrukturni projekti u funkciji razvoja turističkih potencijala i dostupnosti turističkim lokalitetima koji postoje na teritorijama navedenih lokalnih samouprava.

Realizacijom projekata u Medveđi, odnosno Sijarinskoj banji, Sokobanji i Petrovcu na Mlavi ostvariće se uticaj na razvoj banjskog turizma.

U Sijarinskoj banji, opština Medveđa, rekonstruisaće se i dograditi objekat Rimskog kupatila, u Sokobanji u okviru centralnog gradskog parka biće rekonstruisan dečiji park, a u Petrovcu na Mlavi izgradiće se saobraćajnice koje će obezbediti dostupnost Banji Ždrelo.

Početak realizacije navedenih infrastrukturnih radova očekuje se u julu, nakon sprovedenih zakonskih procedura.

- Inženjerski tim, kao i rukovodstvo Ministarstva privrede budno će pratiti realizaciju svih radova, radi što boljeg kvaliteta i kao krajnjeg cilja, na zadovoljstvo građana - zaključio je Mitrović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.10.2023.  |  Saobraćaj

Air Serbia potpisala sporazum sa Menzies Aviation - Usluge zemaljskog opsluživanja na Aerodromu Nikola Tesla od 2024.

Air Serbia (Er Srbija) potpisala je memorandum o razumevanju sa škotskom kompanijom Menzies Aviation, vodećim globalnim partnerom za usluge zemaljskog opsluživanja, potvrđujući nameru da pokrenu zajedničko ulaganje (Joint Venture), kao podršku ambicioznim planovima rasta srpske nacionalne avio-kompanije. Kako je navedeno u soapštenju, u okviru planirane saradnje, Menzies će pružati usluge zemaljskog opsluživanja putnicima Er Srbije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.