NavMenu

Privredna komora Srbije otvorila šaltere za preduzetnike u Titelu i Žablju

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.04.2023. 17:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Srbije (PKS) otvorila je dva šaltera za preduzetnike, u opštinama Titel i Žabalj, kako bi preduzetnici iz ovih opština na brz i efikasan način dobijali savete i uputstva koji se tiču registracije i otvaranja preduzetničkih radnji, kao i informacije o aktuelnim konkursima, kreditima, subvencijama i poslovnim mogućnostima.

PKS je do sada otvorila 25 preduzetničkih šaltera širom Srbije kako bi pružila pomoć preduzetnicima u primeni zakonskih i poreskih propisa i procedura, informisala preduzetnike o postojećim kreditnim linijama i programima pomoći, o uvoznim i izvoznim procedurama, carinskim stopama, kvotama, zahtevima EU i drugih tržišta, odgovarajućim obukama i kursevima za startap, navodi se na sajtu Privredne komore.

- Sektor preduzetništva PKS je pokrenuo projekat Šalter za preduzetnike sa ciljem da preduzetnicima pruži podršku na lokalu, gde je to najpotrebnije, a za preduzetnike najracionalnije, jer predstavlja uštedu vremena i sredstava. Cilj ovog projekta je jačanje tripartitne saradnje između PKS, preduzetnika i organa lokalne samouprave, kako bi se olakšalo i unapredilo poslovanje preduzetnika - izjavila je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije.

Na teritoriji Titela posluju 93 aktivna privredna društva i 546 preduzetnika, naveo je Dragan Božić, predsednik Opštine Titel.

- Šalter za preduzetnike je instrument za podršku razvoju preduzetništva koji pruža nefinansijsku podršku kako onim prezetnicima koji imaju svoje radnje, tako i onim mladim ljudima koji imaju želju da započnu svoj biznis - rekao je Božić.

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković najavio je da će u narednom periodu biti otvoreno još preduzetničkih šaltera na tom području istakavši da je smanjenje birokratskih procedura za privrednike i preduzetnike prioritet.

Kako se navodi, u opštini Žabalj, gde je takođe otvoren šalter za preduzetnike, posluju 243 aktivna privredna društva i 888 preduzetnika.

Uroš Radanović, predsednik Opštine Žabalj kaže da će se otvaranjem Šaltera za preduzetnike stvoriti mogućnost da se Žabalj dodatno razvija i napreduje.

- Verujem da će naši privrednici prepoznati značaj otvaranja ovog šaltera - rekao je Radanović.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, najavio je na otvaranju šaltera u opštini Žabalj da će AP Vojvodina do kraja godine raspisati konkurs za jedinice lokalne samouprave kako bi im se obezbedila finansijska pomoć za otvaranje preduzetničkih šaltera.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.