NavMenu

Kreće projekat rekonstrukcije regionalnih pruga u Vojvodini - Traže se projektanti za dva pružna pravca kojima će se ubuduće ići 120 km/h

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.04.2023. 10:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ArtShotPhoto/shutterstock..com)Ilustracija
Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tendere za izradu idejnih projekata za rekonstrukciju pruga Vrbas-Sombor i Pančevo Glavna-Zrenjanin-Banatsko Miloševo-Senta-Subotica.

Kako je navedeno u teničkim specifikacijama tendera, modernizacija ovih bačkih i banatskih pružnih pravaca je planirana u okviru Programa rekonstrukcije i modernizacije regionalnih pruga na mreži pruga Republike Srbije, koji je pokrenulo resorno ministarstvo u saradnji sa Infrastrukturom železnice Srbije.

Ovim programom je predviđena rekonstrukcija, modernizacija i elektrifikacija pruge Vrbas-Sombor, od izlazne skretnice iz stanice Vrbas u km 38+020 do izlazne skretnice iz stanice Sombor u km 97+048.

Pruga Vrbas-Sombor je jednokolosečna neelektrificirana pruga sa brzinom do 40 km/h na otvorenoj pruzi. Puštena je u saobraćaj 1906. godine.

Nakon rekonstrukcije koja će obuhvatiti i stajališta, putne prelaze, mostove, propuste i drenaže, kao i stvaranje uslova za odvijanje kombinovanog prevoza, brzina vožnje biće podignuta na 120 km/h.

Tender ističe 12. maja, o detaljima OVDE.


Na pruzi Pančevo Glavna-Zrenjanin-Banatsko Miloševo-Senta-Subotica koju čine deonice Pančevo Glavna-Zrenjanin-Banatsko Miloševo dužine 126,18km i Banatsko Miloševo-Senta-Subotica dužine 73,58km, najveća brzina je do 80 km/h

Ove deonice su jednokolosečne i neelektrificirane, puštene u saobraćaj u periodu od 1883. do 1896. godine.

Na njima je takođe predviđena kompletna rekonstrukcija i elektrifikacija, sa povećanjem brzine do 120 km/h.

Tender je otvoren do 11. maja, detaljnije OVDE.

B. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Pogledajte kako napreduje izgradnja tunela Laz - Do kraja marta završetak prva dva asfaltna sloja u drugoj polovini tunela (VIDEO)

U desnoj cevi tunela Laz na deonici auto-puta od Preljine do Požege u toku su radovi na elektro-mašinskom i telekomunikacionom opremanju tunela, koji su podeljeni u dve faze - na radove koji se izvode pre izrade prvog asfaltnog sloja, i na radova posle izrade tog sloja, kada se montira fina oprema. Vladimir Petrović, rukovodilac službe nadzora nad radovima u tunelu Laz izjavio je da je u obe tunelske cevi postavljeno 147.995 metara nosača

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.