NavMenu

Posao vredan više od 12,5 mil EUR - Dva konzorcijuma ponudila skoro iste iznose za digitalizaciju javnih servisa u BiH

Izvor: eKapija Sreda, 05.04.2023. 16:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: antb/shutterstock.com)Ilustracija
U Ministarstvu komunikacija i prometa BiH danas je održano javno otvaranje pristiglih ponuda u postupuku nabavke opreme za digitalni prijenos i emitiranje za Projekat digitalizacije Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini.

Zaprimljene su dvije ponude. Prva grupa ponuđača (SIRIUS 2010 d.o.o. Banja Luka i OIV d.o.o. Zagreb) je dala ponudu od 25.535.112,19 KM bez PDV-a, dok je ponuda druge grupe ponuđača (MIBO komunikacije d.o.o. Sarajevo, Roaming Networks d.o.o. Banja Luka, UNIS telekomunikacije d. d. Mostar i Flame Data Technologies SRL Rumunija) iznosila 25.532.239,90 KM bez PDV-a.

U narednom periodu izvršit će se evaluacija ponuda te izbor najpovoljnijeg ponuđača koji ispunjava uvjete javnog poziva.

Ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto je naglasio kako je uspješno okončanje ove javne nabavke od krucijalnog značaja za proces digitalizacije u Bosni i Hercegovini, koji kasni gotovo deceniju za evropskim zemljama, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Digitalizacija televizijskog signala, usaglašena u okviru Ženevskog sporazuma iz 2006. čiji je potpisnik i Bosna i Hercegovina, podrazumijevala je gašenje analognog televizijskog signala do sredine 2015. godine, što se do sada u našoj zemlji nije dogodilo.

- Nedopustivo je da Bosna i Hercegovina ostane usamljen slučaj u regionu i ostatku Evrope i krajnje je vrijeme da, iako sa gotovo decenijom kašnjenja, naši građani osjete benefite digitalizacije RTV signala - poručio je ministar Forto.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.