NavMenu

"Vodič za razvoj nekretnina" za lakše investiranje

Izvor: PR Sreda, 05.04.2023. 14:51
Komentari
Podeli
(Foto: Novaston)
"Vodič za razvoj nekretnina – primer Poslovni prostor" ekspertskih timova Novaston real estate platforme i advokatske kancelarije Gecić Law koji na jasan, razumljiv i tranparentan način prikazuje proces investiranja u razvoj projekta izgradnje poslovnog prostora predstavljen je danas u Beogradu.

Vodič je namenjen budućim investitorima u sektoru nepokretnosti, ali i onima koje zanima proces kao i aktivnosti koje dovode do uspešno završenog projekta. Cilj autora bio je da demistifikuju svaku fazu tog izazovnog procesa – od donošenja odluke o investiranju, preko izgradnje i otvaranja, do momenta kad objekat oživi, istakla je Mia Zečević, vlasnica i generalna direktorka Novaston platforme.

- U kreiranju ovog vodiča učestvovao je naš tim sa stručnim poznavanjem tržista nekretnina u Srbiji i regionu i više 15 godina iskustva u realizaciji i upravljanju stotinama hiljada kvadratnih metara. Vodič je osmišljen kao pomoć inostranim i domaćim investitorima, bilo da su u pitanju investicioni fondovi, institucionalni investitori i druga pravna lica, sa ciljem da pruži osnovne smernice i sveobuhvatan pregled procesa i zahteva koje je neophodno ispuniti za realizaciju jedne investicije u nekretninu, sa izvesnošću da ista bude isplativa. Ovo je bila prilika i da naši eksperti sa dugogodišnjim domaćim i međunarodnim iskustvom prikažu na jednom mestu i deo usluga koje pruža naša platforma - istakla je Mia Zečević.

Ognjen Colić, partner u advokatskoj kancelariji Gecić Law je ovim povodom izjavio:

- Tržište nepokretnosti je kod nas već izvesno vreme veoma interesantno. Stručni tim specijalista za pravo nepokretnosti advokatske kancelarije Gecić Law je uvideo da postoji potreba da se potencijalnim investitorima, ali i drugim zainteresovanim stranama na ovom tržištu, na jednostavan način pruži uvid u često komplikovane pravne aspekte zahtevnog poduhvata koji predstavlja razvoj jedne komercijalne nepokretnosti. Drago mi je što smo, u saradnji sa Novaston platformom, u prilici da predstavimo jednu zaista jedinstvenu publikaciju koja u potpunosti ispunjava postavljene ciljeve i koja će biti od praktične koristi svim akterima na ovom dinamičnom tržištu.

Autori vodiča ističu da svaki investitor mora da uzme u obzir čitav niz koraka poput sagledavanja potreba i mogućnosti, planiranja vremena i troškova, uz obavezno planiranje, osmišljavanje, definisanje i sprovođenje
plana održivosti.

Marija Urban, direktorka sektora za poslovno planiranje i upravljanje finansijskim operacijama u Novaston Asset Management-u kaže je odabir pravih partnera u investicionim pohodima na tržištu nekretnina od krucijalne važnosti za isplativnost svake vrste investicije.

Prema njenim rečima, uspeh tima se ogleda u veštini i znanju da oživljava projekte, unapređuje i održava ih sa ciljem maksimiziranja koristi za sve strane – od investitora, njegovih partnera, dobavljača, pa do samih korisnika nekretnina.

Miloš Petaković, stariji saradnik i predstavnik stručnog tima advokatske kancelarije Gecić Law koji je priredio pravni deo vodiča, rekao je:

- Građevinska industrija i tržište nepokretnosti predstavljaju značajan deo naše privrede i pokretači su njenog razvoja. Ovo tržište je doživelo veliki rast u prethodnom periodu i važno je da se on nastavi. Ovim vodičem smo između ostalog želeli da podstaknemo investitore da ulažu u nepokretnosti, pokazujući da, iako je ovaj proces zaista zahtevan, on ipak nije toliko težak koliko se može u prvi mah činiti.

Online verzija "Vodiča za razvoj nekretnina" biće dostupna svima koji su zainteresovani na sajtovima www.novaston.com i www.geciclaw.com.


NOVASTON je jedinstvena real estate platforma za upravljanje nekretninama, sredstvima i imovinom koju čine kompanije: Novaston Asset Management, Novaston Project i Facility Management i Novaston Marketing Consultancy.

Od osnivanja 2013. godine platforma se neprestano raste i razvija, tako da je danas među liderskim kompanijama u ritejl, poslovnom i sektoru logistike, kao i u hotelijerskom menadžmentu u Srbiji i regionu. Specijalizovani su za
širok spektar usluga od podrške u razvoju projekata i upravljanja imovinom, izrade biznis planova i studija slučaja, postavljanja finansijskih modela i strukture finansijskih operacija, procene vrednosti, posredovanja u prodaji i izdavanju nepokretnosti, do marketinga.


Novaston platforma je u proteklih 10 godina izgradila portfolio koji uključuje više od 40 strateških projekata, 500.000 m2 površine kojom upravlja za više od 15 stranih i domaćih klijenata među kojima su BIG CEE i NEPI Rockcastle, CPI Property Group, GTC, Ikea Srbija, kao i Schneider Electric... Naša posvećenost inovacijama u real estate industriji ogleda se u standardima koje postavljamo, strateškom i realističnom razmišljanju.

Članovi NOVASTON tima, kao iskusni profesionalci na jedinstven način kombinuju najbolju međunarodnu praksu, znanje i iskustvo, kao i duboko razumevanje specifičnosti lokalnog tržišta.


Gecić Law pruža širok spektar pravnih usluga klijentima u Jugoistočnoj Evropi. Posvećeni izgradnji dugoročnih odnosa sa klijentima, tim advokata Gecić Law pruža podršku njihovim poslovnim uspesima primenjujući inovativne metode u rešavanju pravnih pitanja.

U dinamičnom poslovnom okruženju, Gecić Law se rukovodi posebnim potrebama svakog klijenta u rešavanju najsloženijih izazova u brojnim pravnim oblasti ma, granama privrede i jurisdikcijama, omogućujući poslovne prilike i ostvarujući stvarne rezultate.

Gecić Law tim čine talentovani i preduzimljivi advokati koji postižu izvanredne rezultate u najkompleksnijim slučajevima zahvaljujući kombinaciji međunarodnog iskustva, kreativnog razmišljanja i znanja stečenog na
vodećim evropskim i američkim univerzitetima. Ekskluzivno članstvo u dve elitne međunarodne mreže advokatskih kancelarija, TerraLex i TAGLaw, omogućujekancelariji Gecić Law da zadovoljim potrebe klijenata za pravnim uslugama širom sveta, gde god da se oni nalaze.

Kvalitet rada kancelarije kontinuirano prepoznaju vodeći globalni pravni direktorijumi, kao što su The Legal 500, Chambers and Partners i Benćmark Litigation, a dobitnik je i prestižnih The Lawyer nagrada za Advokatsku kancelariju 2021. godine za region Jugoistočne Evrope i Advokatsku kancelariju 2020. godine za region Istočne Evrope i Balkana. Za više informacija, posetite: www.geciclaw.com

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.