NavMenu

Sladoledi iz Nove Pazove za restorane "Gazproma" - "Ice Cream Factory" od juna proizvodi i smrznuto testo i pomfrit

Izvor: eKapija Petak, 25.03.2011. 15:37
Komentari
Podeli

Kompanije "Ice Cream Factory", poznata po proizvodnji kvalitetnog sladoleda u porodičnom pakovanju, za ljubitelje poslastica izbaciće ove sezone četiri nove vrste. Kako je za "eKapiju" najavio Radosav Komadinić, vlasnik kompanije" Ice Cream Factory", od juna će u fabrici u Novoj Pazovi početi i proizvodnja smrznutog testa i pomfrita.

- Ove godine ćemo pokrenuti proizvodnju četiri nove vrsta sladoleda u ambalaži 1.650 mililitara. Reč je o ukusima vanila, šumsko voće i dve vrste čokolade. Kao iznenađnje za decu u maju spremamo sladoled za njih u manjim pakovanjima. Proizvodnju smrznutog pomfrita pod brendom "Fantasy" počećemo u junu ove godine, a pod istim brendom pakovaćemo i smrznuto testo. Novi proizvodi će biti prisutni tokom cele godine, a planiramo i njihov plasman na rusko tržište – kaže Komadinić.

"Ice Cream Factory", koji je u aprilu prošle godine pokrenuo proizvodnju sladoleda, počeo je i da proizvodi smrznuto povrće pod nazivom "Food Fantasy".

Radosav KomadinićRadosav Komadinić

- U 2011. godini za srpsko tržište spremamo oko 300 tona smrznutog povrća, a imamo planove za izvoz u Rusiju.

"Ice Cream Factory" iz Nove Pazove je zbog kontinuiranog plasmana sladoleda u Rusiju dobio ovogodišnju specijalnu nagradu za izvoznika godine u kategoriji malih i srednjih preduzeća, koju dodeljuje Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

- U Rusiji smo prisutni u Uralskoj oblasti. Bili smo već tri puta u Moskvi i našli distributera. Učestvovali smo na sajmu prehrane gde su osim proizvođača iz Rusije, bili izloženi i drugi svetski poznati sladoledi. Sladoled "Ice Fantasy" je bio jedini iz Srbije i osvojili smo nagradu za kvalitet. Takođe, dobili smo poziv da u maju dve nedelje učestvujemo na promociji našeg brenda sa dve vitrine na Crvenom trgu besplatno - kaže naš sagovornik.

Osim u marketima, na ruskom tržištu "Ice Cream Factory" plasira sladoled iz "Horeca" programa u restorane kompanije "Gazprom".

- Osim ruskog tržišta imamo potpisane ugovore i sa arapskim zemljama za izvoz ali zbog političke situacije u tim zemljama, za sada, te ugovore ne možemo da realizujmo. Na primer, sa firmom iz Bahreina je stopirna isporuka 24 kontejnera – navodi Komadinić.

"Ice Cream Factory" izvozi sladoled i u zemlje u okruženju.

- Dosta smo prisutni u Makedoniji i u Crnoj Gori, a za vreme turističke sezone plasiramo "Horeca" program u restorane i hotele. Naš sladoled se dopao komapaniji koja se bavi distribucijom smrznutog programa u Hrvatskoj, ali zbog visokih carina od 20% ne možemo da izvozimo u tu zemlju. Dogovoreno je da se ukinu carine u prvom kvartalu ove godine i da zaživi CEFTA sporazum ali od toga nema ništa, to su prazna obećanja vlade.

U "Mercator" supermarketima u Crnoj Gori i Albaniji "Ice Cream Factory" je prisutan sa robnom markom.

Za sledeću godinu kompanija planira da pokrene proizvodnju novog sladoleda.

- U 2012. planiramo da napravimo jedan podbrend sladoleda sa nižim cenama, sa nešto manjim kvalitetom, da možemo da pariramo konkurenciji koja baš ne vodi mnogo računa o kvalitetu. Zadržaćemo naš premium brend "Ice Fantasy" koji kvalitetom osvaja kupce – kaže sagovornik "eKapije".

Komadinić navodi da je njegova kompanija ostvarila naplatu od 96% jer su birali sa kim sarađuju. Za 2011. najavljuje izvoz sladoleda od 70%.

- Plasman u našoj zemlji bi trebalo da bude 60%, međutim zbog nelojalne konkurencije i zbog toga što "Frikom" ne dozvoljava drugima da se razvijaju to još ne možemo da ostvarimo. Mi smo se onda više okrenuli ka izvozu, ali verujem da ćemo za tri godine da osvojimo naše tržište sladoleda u porodičnom pakovanju.


S.O.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.