NavMenu

Vinska vizija Otvorenog Balkana na najvećem svetskom sajmu vina u Veroni - Predstaviće se 41 vinarija iz Srbije

Izvor: eKapija Subota, 01.04.2023. 10:11
Komentari
Podeli
Vinska vizija u Beogradu (Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)Vinska vizija u Beogradu
Vinski sajam "Vinska vizija Otvorenog Balkana" predstaviće se na najvećem svetskom sajmu vina Vinitaly u Veroni od 2. do 5. aprila, pred više od 25.000 kupaca iz celog sveta, najavio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

PKS će organizovati Open Balkan štand na sajmu u Veroni na kome će se predstaviti više od 200 etiketa najboljih vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije, navedeno je na sajtu PKS. Od ukupnog broja, 90 etiketa je iz Srbije iz 41 vinarije. Vina na Open Balkan štandu će predstaviti vrhunski somelijeri tri zemlje, a biće organizovan i masterklas na kome će biti predstavljene autohtone sorte Balkana.

Čadež podseća da je komora pre šest meseci pokrenula inicijativu da se na ovom prestižnom sajmu Vinitaly predstavi najveći regionalni vinski sajam "Vinska vizija Otvorenog Balkana", što će omogućiti našim vinarima nove poslove.

Očekuje da će kupci sa sajma u Veroni posetiti i Beograd koji će od 16. do 19. novembra biti domaćin regionalnog sajma vina i gde će moći da probaju najbolja vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Ove godine na Vinitaly očekuje se rekordan broj učesnika, posetilaca, izlagača, i kupaca, uvoznika, distributera i njihovih asocijacija iz Evrope, ali i iz celog sveta - od SAD, Centralne i Južne Amerike, preko Afrike do Azije.

- Na nama je da promovišemo ovaj sajam u svetu i da napravimo što više poslova. Razgovaraćemo sa najvećim svetskim kupcima kako bi oni došli u Beograd i učinili ga mestom na kome se prave dobri poslovi za vinare - poručio je predsednik PKS.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.