NavMenu

Važan korak ka dekarbonizaciji - Finci će praviti ugljen-negativni beton

Izvor: gradjevinarstvo.rs Petak, 31.03.2023. 16:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / JayMantri)Ilustracija
Proizvodnja betona u velikoj meri doprinosi povećanju emisije ugljenika, pa je sve više istraživanja koja pokušavaju ovo da promene. Jedan od onih koji istražuju negativne efekte karbonizacije je i Finski centar za tehnička istraživanja VTT.

Zahvaljujući karbonizaciji beton vremenom apsorbuje ugljen-dioksid, zbog čega može doći do korozije čeličnih armatura. Istraživači pokušavaju da ovaj problem pretvore u prednost, pa Tapio Vehmas, izvršni direktor VTT-ove kompanije Carbonaide, ističe da su odlučili da naprave beton sa negativnim sadržajem ugljenika. Njihova namera je bila da kroz eksperimente utvrde kako ugljen-dioksid funkcioniše u betonu, kako se formiraju karboaluminati da bi se zamenio cement i smanjila emisija ugljenika.

U početku su tražili adekvatne niskougljenične veze i utvrdili da šljaka od čelika iz industrijskih visokih peći nakon karbonizacije može da se koristi kao vezivo u betonu zamenjujući cement. Da bi ovo dobro funkcionisalo dodali su još sastojaka među kojima je i bio-pepeo.

U nameri da komercijalizuju ovaj projekat napravili su pilot sistem za karbonizaciju i postavili ga u kontejner pored fabrike betona u Hololi, u Finskoj. Sistem je vezivao ugljenik u prefabrikovani beton, a vlasnik pogona kasnije je iskoristio ovu tehnologiju kako bi u dvorištu jednog gradilišta postavio ploče sa negativnim sadržajem ugljenika.

Ovom fazom istraživanja naučnici su dokazali da njihova tehnologija smanjuje emisiju ugljenika betona za 45%. Vehmas navodi da je zahvaljujući zameni portland cementa šljakom ugljenični otisak njihovih proizvoda smanjen na -60kg/m3, dok on kod standardnog betona iznosi 250-300kg/m3.

To znači da će pored smanjenja emisije ugljenika iz betona ovakvi proizvodi zadržavati više ugljenika nego što emituju tokom svog životnog veka.

Sledeći korak u proizvodnji betona sa negativnim sadržajem ugljenika je izgradnja industrijske pilot proizvodne linije koja će biti prva na svetu. Izgradnja će koštati 1,8 miliona evra, a očekuje se mineralizacija do 5 tona ugljen-dioksida dnevno.

Namera kompanije Carbonaide u kreiranju održivije budućnosti je da poveća proizvodnju i da do 2026. ima 10 ovakvih postrojenja za koja procenjuje da će do 2050. godišnje vezivati oko 500 megatona ugljen-dioksida.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

31.05.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Stari savski most ostaje do sledećeg proleća - Sa budućim tunelom činiće "mali metro", kaže Šapić

Neće biti uklanjanja Starog savskog mosta dok se ne završi projekat za tunel od Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, a prenosi Beoinfo. On je istakao da je projekat za Novi savski most faktički završen, ali da se taj projekat sad objedinjuje sa projektom izgradnje tunela, čime će se objediniti saobraćajnice od Bulevara Zorana Đinđića i Mihajla Pupina na Novom Beogradu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.