Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.03.2011.| 13:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Partnerstvo "V+O Communication" i "Corporate Citizenship" u oblasti održivog razvoja

(Foto: b)

"V+O Communication", jedna od vodećih PR agencija u regionu, potpisala je strateško partnerstvo sa globalnom konsultantskom kompanijom za održivi razvoj, "Corporate Citizenship" u nameri da zauzme vodeću ulogu u oblikovanju i transformisanju turbulentnog poslovnog okruženja i formiranju neprobojnog štita održivog razvoja u Jugoistočnoj Evropi.

Zahvaljujući ovoj saradnji, "V+O Communication", koja u Srbiji posluje od 2008. godine, od sada će pored uobičajenog portfolia PR usluga, svojim klijentima nuditi i inovativna strateška rešenja održivog razvoja u skladu sa poslovnim ciljevima tih kompanija.

Sa iskustvom dugim 15 godina, "Corporate Citizenship" (www.corporate-citizenship.co.uk) danas savetuje klijente u 40 zemalja, kako da naprave pravi izbor koji će im omogućiti opstanak i napredovanje kroz garanciju da će održivi razvoj pozitivno uticati na poslovanje uz obezbeđivanje vrhunske pozicioniranosti na tržištu.

Neki od njihovih dugogodišnjih klijenata su "Unilever", "Diageo", "Vodafone", "Gatwick Airport", "Pearson", "Lafarge", "Barclays", HSBC, "Cadbury Schweppes", "Imperial Tobacco".

Povodom potpisivanja ovog partnerskog ugovora predsednik kompanije "V+O Communication Tomas Varviciotis" je izjavio da posle 10 godina bogatog iskustva u implementiranju kampanja iz domena korporativne društvene odgovornosti, veruju da je pravo vreme za razvojno investiranje u stručnost i nove tehnologije iz oblasti održivog razvoja.

- U tom smislu uvereni smo da smo pronašli pravog partnera, "Corporate Citizenship", konsultantsku kompaniju koja je postavila standarde u oblasti korporativne održivosti na svetskom nivou.

Saradnja ove dve kompanije doprineće kreiranju inovativnih usluga održivog razvoja kao što su kreiranje strategije održivog razvoja u skladu sa poslovnim ciljevima kompanije, upravljanje ekološkim rizicima, ulaganje u projekte lokalne zajednice, šire projektno angažovanje interesnih grupa, izveštavanje i ocenu ekonomskih performansi.

- Razvoj savremenog društva vodi ka tome da korporacije imaju vrlo aktivnu ulogu kada je reč o održivom razvoju. Danas je ova oblast uključena ne samo u korporativnu filozofiju same kompanije, već i u okruženje u kojem posluje. Mi kao savetnici i stratezi korporativnog pozicioniranja dužni smo da klijentima pružimo najbolje i najsavremenije usluge kako bi na kreativan i prihvatljiv način lokalizovali ovaj svetski trend - trend održivog razvoja - izjavila je Marina Švabić, generalni direktor "V+O Communication" Srbija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.