NavMenu

Besplatne obuke Udruženja poslovnih žena Srbije - Osnove masaže, ruralni turizam i radionica za bariste

Izvor: Beta Četvrtak, 30.03.2023. 11:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Prostock-studio)Ilustracija
Udruženje poslovnih žena Srbije objavilo je da, uz podršku Nemačke razvojne saradnje (GIZ), tokom ove godine realizuje besplatne obuke za pripadnice romske zajednice i druge teže zapošljive kategorije žena.

Obuke imaju za cilj podršku inkluziji, ekonomskom osnaživanju i samozapošljavanju žena, osposobljavajući ih za zanate za koje su teže zapošljive žene neposredno iskazale interesovanje, navedeno je u saopštenju.

U okviru projekta "Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate", zahvaljujući saradnji sa Udruženjem građana Ternipe, tokom marta 19 žena iz Pirota pohađa teorijske i praktične osnove masaže, primenjujući limfnu drenažu, antistres i anticelulit tehnike.

Obuka o osnovama masaže će tokom aprila biti ponuđena i ženama iz niškog i pribojskog regiona, a instruktorka masaže je članica Udruženja poslovnih žena Srbije sa višegodišnjim iskustvom u obučavanju ranjivih grupa žena.

Tokom aprila, žene iz regiona Priboja, uz podršku udruženja Sačuvajmo selo, upoznaće se sa osnovnim zahtevima ruralnog turizma.

Radionica koja će se organizovati tokom maja, na osnovu izraženog interesovanja žena iz marginalizovanih grupa sa teritorije cele Srbije, je obuka za bariste.

Osim veština u u vezi sa samim zanatim, žene dobijaju savete vezane za pokretanje sopstvenog posla, uređenje prostora i druge savete u vezi sa poslovanjem.

- Osnaživanje žena povratnica i lokalnog stanovništva od velikog je značaja za njihovu lakšu integraciju u sredini u kojoj žive - navela je projektna menadžerka globalnog programa "Migracije za razvoj" koji sprovodi GIZ Marija Dragić.

Kako je dodala, uključivanjem na tržište rada njihova pozicija se poboljšava, kako u porodici, tako i u društvu, a podiže se i svest o mogućnosti pokretanja sopstvenog biznisa i sticanja finansijske nezavisnosti.

Globalni program "Migracije za razvoj" deo je šire inicijative nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, koja promoviše održivu reintegraciju povratnika, ostanak u matičnoj zemlji i stvaranje mogućnosti za dostojanstven rad i život u njoj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.02.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Ovako će izgledati prvi srpski restoran iz čuvenog lanca Džejmija Olivera - "Jamie's Italian" otvara se u aprilu (FOTO)

Početkom aprila Beograd će biti bogatiji za još jedan hedonistički kutak i to onaj koji privlači veliku pažnju od trenutka kada je najavljen. U pitanju je prvi srpski restoran iz čuvenog lanca Džejmija Olivera -"Jamie's Italian". Nalaziće se u Beogradu na vodi, u Hercegovačkoj 14, a prostiraće se na 400 kvadratnih metara. Projektovano je i 250 m2 terase. Za ideju da se kuhinja poznatog kuvara implementira u lokalnom kontekstu kroz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.