NavMenu

Uskoro rekonstrukcija deonica pruge Doboj-Petrovo Novo i Caparde-Zvornik - U toku analiza stanja na terenu

Izvor: eKapija Sreda, 29.03.2023. 16:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Arts Illustrated Studios/shutterstock.com)Ilustracija
U Željeznicama Republike Srpske u Doboju juče je održan prvi radni sastanak članova uprave i direktora sektora preduzeća, sa predstavnicima međunarodne kompanije ERG International UK Ltd, nakon što je u Banjaluci sredinom marta potpisan Memorandum o razumijevanju u cilju razvoja i unapređenja željezničke mreže kroz Republiku Srpsku.

Potpisnici Memoranduma predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Uprave ERG internešnel grupe Mustafa Sani Erbilgin, tada su izrazili uvjerenje u realizaciju buduće saradnje, kao i očekivane rezultate na projektima od nacionalnog značaja u oblasti željezničke infrastrukture, saopšteno je iz ŽRS.

Sastanak u Doboju održan je u cilju upoznavanja sa potrebama Željeznica Republike Srpske i budućom realizacijom projekta remonta i rekonstrukcije dionica pruge Doboj – Petrovo Novo i Caparde – Zvornik. Projekat podrazumijeva izvođenje radova na donjem i gornjem stroju pruge, signalizaciji, telekomunikacijama i elektrifikaciji pruge.

Analiza stanja na terenu kako bi se sagledala kompletna situacija i detaljno sumirale potrebe za unapređenjem željezničke mreže biće izvršena tokom dva dana boravka na terenu i obilaska pruge austrijskih i turskih ekperata, zajedno sa inženjerima građevinske, elektrotehničke i saobraćajne djelatnosti ispred Željeznica Republike Srpske.

Tokom jučerašnjeg dana upriličen je obilazak dionice pruge Doboj – Petrovo Novo, dok će danas obilazak pruge biti izvršen na dionici Caparde – Zvornik.

Predstavnici međunarodne kompanije ERG International UK Ltd, tokom jučerašnjeg sastanka u Doboju, iskazali su značajno interesovanje za saradnju, sa posebnim akcentom na razvoj projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture kako u Republici Srpskoj tako i u FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.05.2023.  |  Građevina

Beograd odustaje od izgradnje tunela kod Autokomande - Da li se "dižu ruke" od unutrašnjeg magistralnog poluprstena?

Posle više od godinu i po dana čekanja najavljeno je da će se definitivno odustati od izgradnje tunela kod Autokomande koji je trebalo da bude deo unutrašnjeg magistralnog prstena Beograda. Neposredan povod je primedba Vojske Srbije koja ima objekte pod zemljom u delu kojim je predviđena trasa tunela. Pre Vojske Srbije, nezadovoljni su u jesen 2021. godine bili i građani obližnjeg naselja Stadion koje se nalazi između stadiona Crvene

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.