NavMenu

Kako će izgledati novi buvljak na Miljakovcu - Na 12.000 m2 230 tezgi, 60 lokala i 130 parking mesta (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 29.03.2023. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: JKP Beogradske pijace)
U planu je izgradnja novog Buvljaka na prostoru pijace Miljakovac, izjavio je juče je gradski menadžer Miroslav Čučković prilikom obilaska buduće lokacije buvljaka (otvorenog tržnog centra - OTC).

Dodao je da je to od izuzetnog značaja za zakupce OTC-a, jer će im to omogućiti neuporedivo bolje uslove rada nakon tri decenije.
(Foto: JKP Beogradske pijace)
Čučković je istakao da je nova lokacija OTC-a idealna i da će grad Beograd shodno strategiji javnog saobraćaja i prevoza, pojačati linije gradskog prevoza kako bi svi građani nesmetano imali mogućnost da brzo i lako stignu do novog Buvljaka.

Čučković je naveo i da JKO Beogradske pijace samostalno, iz sopstvenih sredstava finansira projekte na uređenju svojih prostora i dodao da je preseljenje OTC-a na novu lokaciju združena akcija Grada Beograda, Opštine Rakovica i JKP "Beogradske pijace".

Bojan Bajagić, direktor JKP Beogradske pijace u čijem sistemu posluje 30 pijaca uključujući Miljakovac i OTC, naglasio je da preseljenje buvljaka neće otpočeti sve dok se nova lokacija u potpunosti ne prilagodi nameni.

Bajagić je naveo da će se budući kompleks OTC-a prostirati na oko 12 000 m2, kao i da će deo pijačnog platoa sa boksevima – tezgama, površine oko 4000 m2, biti natkriven, što će novi Buvljak učiniti najmodernijom pijacom u regionu.
(Foto: JKP Beogradske pijace)
Dodao je da će svi zakupci koji poštuju Pijačni red i Odluku o pijacama biti premešteni na novu lokaciju i naveo da će cene zakupa pijačne opreme i poslovnog prostora ostati nepromenjene.

Pijaca "Miljakovac" će biti opremljena savrmenim mobilijarom, imaće preko 230 novih bokesva-tezgi, preko 60 lokala, kao i parking prostor sa oko 130 parking mesta. Celokupan prostor biće osvetljen i pokriven video nadzorom, tako da će svi zakupci imati mogućnost da rade u svim vremenskim uslovima, kao i u popodnevnim časovima, dok će potrošači imati priliku da idu u nabavku nakon radnog vremena.

(Foto: JKP Beogradske pijace)
Bajagić je rekao da trenutno postoji 9 linija gradskog prevoza koje vode ka novoj lokaciji, kao i linija BG voza koja se nalazi na 150 metara od nove lokacije. Rastojanje između trenutne lokacije OTC-a i buduće pijace "Miljakovac" je 7 kilometara, odnosno 12 minuta kolima, preneo je sajt Beogradskih pijaca.

(Foto: JKP Beogradske pijace)
Zamenik predsednika udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak" Dejan Nikolić rekao je da će zakupcima značiti će imati duže radno vreme, jer će pijaca biti osvetljena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.