Izvor: eKapija | Ponedeljak, 21.03.2011.| 13:26

Nemački "Muehlbauer Holding" planira izgradnju tehnološkog centra u Staroj Pazovi - Investicija od 2,5 mil EUR

Nemačka kompanija "Muehlbauer Holding AG & Co. KGaA" planira da u Staroj Pazovi otvori tehnološki centar u koji će uložiti oko 2,5 mil EUR. Kako je najavljeno, gradnju će započeti već u drugom kvartalu 2011. godine.

Za realizaciju ovog projekta investitor će angažovati domaću građevinsku operativu i koristiće niz usluga čime će se podstaći i razvoj domaćih malih i srednjih preduzeća.

Investitor će zaposliti u prvoj fazi 150 radnika sa tendencijom da u naredne tri godine ukupan broj zaposlenih bude 250 radnika. Proizvodna hala od 4.000 m2, biće izgrađena na zemljištu od 21.245 m2 , tržišne vrednosti 354.083 EUR.

"Muehlbauer Holding AG & Co. KGaA" je preduzeće koje je svetski lider u inovativnim sistemima i softverskim rešenjima za proizvodnju i personalizaciju kartica, pasoša i RFID aplikacija. Njegovo prisustvo u opštini Stara Pazova će stvoriti uslove za rad i razvoj novih tehnologija i biće izvanredna preporuka za dalje privlačenje novih investicija.

Opština Stara Pazova izradila je Elaborat o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade u Istočnoj radno – komunalnoj zoni i privredno – rekreativnom centru u tom mestu, a taj dokument se nalazi na javnom uvidu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.