NavMenu

Vesić: Granični prelazi na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta biće na železničkim stanicama

Izvor: eKapija Utorak, 28.03.2023. 14:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Maria_Domnina)Ilustracija
Kada kompletna pruga Beograd-Budimpešta bude puštena u saobraćaj 2025. godine, granični prelazi biće na samim železničkim stanicama, kako se vozovi ne bi zaustavljali na granici, napisao je na svom Instagram nalogu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Kako je naveo, sa mađarskim partnerima je formirana zajednička radna grupa koja će se baviti uređenjem saobraćaja na budućoj brzoj pruzi između Beograda i Budimpešte.

Vesić je dodao i da je saradnja između dve zemlje "pre svega politička i ekonomska".

- Kada govorimo o ekonomskoj, ona je najizraženija kada je u pitanju infrastruktura i ne postoje evropske zemlje koje se brže saobraćajno povezuju i više ulažu u zajedničke infrastrukturne projekte u ovom delu Evrope, od Srbije i Mađarske - napisao je Vesić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.