NavMenu

Socijalni program za bivše zaposlene preduzeća "Vojin Popović" težak 1,2 mil EUR - Svakom radniku oko 455.000 dinara

Izvor: eKapija/Beta Ponedeljak, 21.03.2011. 09:12
Komentari
Podeli

Bivšim radnicima kompanije "Vojin Popović" iz Novog Pazara, koja je u stečaju, sutra će biti isplaćene otpremnine u iznosu od 455.000 dinara.

Predstavnici "Vojina Popovića" i lokalne vlasti potpisali su danas protokol o isplatu socijalnog programa za 257 radnika, za šta je Ministarstvo ekonomije obezbedilo 120 miliona dinara.

Član Gradskog veća Novog Pazara Rešad Hodžić je rekao da opštinska vlast pokušava da obezbedi nova radna mesta za bivše radnike "Vojina Popovića".

Podsećamo, pravo na socijalni program ima 257 radnika, koje je u tom preduzeću zatekao stečaj. Bivše Ministarstvo ekonomije i Ministarstvo rada i socijalne politike obezbedili su oko 1,2 mil EUR i svaki od bivših radnika dobiće oko 4.500 EUR (455.000 dinara).

Preduzeće "Vojin Popović" nekada je bilo privredni gigant u ovom kraju, ali je posle dve neuspele aukcijske prodaje, u novembru 2005. godine proglašen stečaj. Od aprila 2007. godine radnici su organizovali stalne proteste tražeći da se njihovi problemi reše. Dug ove holding kompanije procenjen je na oko 3 mil EUR, uz tvrdnju da su realne obaveze blizu milion evra, dok su sve ostalo međusobna potraživanja preduzeća unutar kompanije. U gradskoj upravi u Novom Pazaru kažu da je posle isplate socijalnog programa, drugi korak privatizacija preduzeća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.