Izvor: eKapija/Beta | Ponedeljak, 21.03.2011.| 09:12

Socijalni program za bivše zaposlene preduzeća "Vojin Popović" težak 1,2 mil EUR - Svakom radniku oko 455.000 dinara

Bivšim radnicima kompanije "Vojin Popović" iz Novog Pazara, koja je u stečaju, sutra će biti isplaćene otpremnine u iznosu od 455.000 dinara.

Predstavnici "Vojina Popovića" i lokalne vlasti potpisali su danas protokol o isplatu socijalnog programa za 257 radnika, za šta je Ministarstvo ekonomije obezbedilo 120 miliona dinara.

Član Gradskog veća Novog Pazara Rešad Hodžić je rekao da opštinska vlast pokušava da obezbedi nova radna mesta za bivše radnike "Vojina Popovića".

Podsećamo, pravo na socijalni program ima 257 radnika, koje je u tom preduzeću zatekao stečaj. Bivše Ministarstvo ekonomije i Ministarstvo rada i socijalne politike obezbedili su oko 1,2 mil EUR i svaki od bivših radnika dobiće oko 4.500 EUR (455.000 dinara).

Preduzeće "Vojin Popović" nekada je bilo privredni gigant u ovom kraju, ali je posle dve neuspele aukcijske prodaje, u novembru 2005. godine proglašen stečaj. Od aprila 2007. godine radnici su organizovali stalne proteste tražeći da se njihovi problemi reše. Dug ove holding kompanije procenjen je na oko 3 mil EUR, uz tvrdnju da su realne obaveze blizu milion evra, dok su sve ostalo međusobna potraživanja preduzeća unutar kompanije. U gradskoj upravi u Novom Pazaru kažu da je posle isplate socijalnog programa, drugi korak privatizacija preduzeća.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.