NavMenu

Prestao rast akcija "Pekabete", kompanija objavila rezultate

Izvor: Sinteza Invest Group Četvrtak, 17.03.2011. 15:34
Komentari
Podeli

Nakon što su akcije beogradske trgovine "Pekabeta" od početka marta više nego duplirale vrednost i 14. marta stigle do istorijski najviše vrednosti od 10.368 dinara, trgovanje ovim vlasničkim papirima je značajno oslabilo i beleži se tek sporadična tražnja proteklih dana.

Akcije ovog maloprodajnog lanca registrovale su drastičan rast vrednosti nakon što su se pojavile spekulacije da bi belgijski "Delhaize", koji je kupio "Maxi", i manjinskim akcionarima ove kompanije mogao platiti istovetnu cenu.

S druge strane, "Pekabeta" je inovirala berzanski prospekt u kojem su prezentovani poslovni rezultati ove kompanije za 2010. godinu. Poslovni prihod u protekloj godini povećan je 2,3% i iznosio je 4,78 milijardi dinara dok je neto dobitak bio 36% slabiji i iznosio je 468,4 miliona dinara. Osim lanca "Delta Maxi" koji u vlasničkoj strukturi "Pekabete" dominira sa udelom od 69,4%, značajan paket akcija poseduje državni Akcionarski fond koji raspolaže sa 14,6% akcija.

Po poslednjoj ceni od 9.000 dinara tržišna kapitalizacija "Pekabete" iznosi 4,1 milijardu dinara (39,7 mil EUR).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.