NavMenu

Ruma traži izvođača sanacije i zatvaranja nesanitarne deponije čvrstog komunalnog otpada

Izvor: eKapija Petak, 24.03.2023. 08:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / prvideotv)Ilustracija
Opština Ruma raspisala je tender za izvođača radova na sanaciji i zatvaranju nesanitarne deponije čvrstog komunalnog otpada u okviru faze 1.

Predmetna nesanitarna deponija čvrstog komunalnog otpada nalazi se na 2,5 km udaljenosti od centra grada, severoistočno od Rume uz magistralni put M-21 (Novi Sad - Ruma) i ima obezbeđen atarski pristupni put. Sa preostale tri strane, deponija je oivičena poljoprivrednim površinama, koje se nalaze u privatnom vlasništvu.

Fazom 1 obuhvaćeni su radovi na ubrzanog kontrolisanom otplinjavanju deponijskog gasa, preraspodeli mase otpada koji se nalazi van granica predmetne parcele, zatim postavljanje sistema za termički tretman deponijskog gasa.

- U okviru ove faze planirano je i formiranje pristupnog puta na telo deponije i do sabirnih stanica gde će se vršiti upravljanje sistemom za sakupljanje i distribuciju deponijskog gasa do postrojenja za tretman ovog gasa - stoji u specifikaciji posla.

Predviđa se i formiranje obodnih zemljanih kanala za prikupljanje atmosferskih padavina, kao i ugradnja interne prekrivke preko tela deponije i postavljanje ograde i kapije za kontrolisani ulaz i izlaz sa lokacije.

Procenjena vrednost posla iznosi 252,78 miliona dinara, a rok za učešće na tenderu je 19. april.

Više detalja OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.