NavMenu

ToMontenegro raspisao međunarodni konkurs za izbor novog direktora

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.03.2023. 16:16
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Aermedia)
Nacionalna avio-kompanija ToMontenegro raspisala je konkurs za izbor izvršnog direktora.

Kako stoji u konkursu objavljenom na sajtu Zavoda za zapošljavanje, direktor se bira na period od četiri godine.

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidat mora da ima i najmanje VII 1 nivo kvalifikacija obrazovanja, najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima u nivou tražene kvalifikacije obrazovanja na rukovodećim poslovima, a uslov je i aktivno znanje engleskog jezika.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana.

Prednost će imati kandidati sa iskustvom iz oblasti vazdušnog saobraćaja. Pravo prijavljivanja na konkurs imaju i državljani drugih država u skladu sa Zakonom.

Kompanija je konkurs raspisala nakon što je Uprava za inspekcijske poslove donijela rješenje da je sadašnji vršilac dužnosti direktora Saša Radović nezakonito imenovan na tu poziciju. Radović je 2021. godine uzeo otpremninu od HG Budvanska rivijera, a Zakon o radu propisuje da se neko ko je uzeo otpremninu ne može opet zaposliti u državnoj firmi u roku od pet godina, odnosno može ako vrati cijeli iznos otpremnine. On je za v.d. direktora ToMontenegra imenovan u decembru prošle godine.

Kako je objavljeno prošle nedelje, Odbor direktora kompanije ToMontenegro tražio je saglasnost od resornog Ministarstva kapitalnih investicija da raspiše javni poziv za izbor izvršnog direktora

UIP je u ponedjeljak odbacila zahtjev kompanije za odlaganje izvršenja njihovog rješenja kojim su zatražili da Radović bude smijenjen do 16. marta, podnese ostavku ili vrati otpremninu Budvanskoj rivijeri.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.