NavMenu

Dvodnevni razgovori u Novom Sadu na temu - Privatizacija javnih i komunalnih preduzeća, kuda i kako ?

Izvor: eKapija Utorak, 21.02.2006. 14:38
Komentari
Podeli

Mogući pravci privatizacije javnih preduzeća, različite strategije rešavanja tehnološkog viška kao posledice privatizacije, samo su neke od tema o kojima će biti reči na poslovnom skupu „Visoki kvalitet usluga i lokalni ekonomski razvoj“.

Prvi dan obuhvata dva programa: stručne seminare i predstavljanje dobrih rešenja pojedinih sredina.

Posebno će biti zanimljive prezentacije Niša, Beograda, Titela, Kruševca, Ade - na temu kako se domaćinski rešavaju lokalni komunalni problemi.

Drugi dan je okrugli sto sa ciljem da se argumentima doprinese zajedničkom rešenju Vlade, struke i građana. Sagledavanju najboljih resenja posebno će doprineti predstavnici svetske prakse ADF-a i GTZ-a.

Poslovna manifestacija počinje izuzetno aktuelnim informacijama o restrukturiranju privrede i perspektivi privatizacije u Srbiji, a koje će izložiti pomoćnik ministra za privatizaciju Vlade Republike Srbije Slavomir Vuletić. Zanimljiva će biti i prezentacija Regionalnog upravljanja otpadom u 11 opština Kolubarskog okruga.

Skup će biti održan 22. i 23. februara na SPENS-u sa početkom u 10 sati, u organizaciji firme za strateški razvoj „Epicentar“. Na skupu će učestvovati oko stotinu predstavnika lokalnih samouprava i javnih i komunalnih preduzeća, predstavnici Ministarstva za privredu i privatizaciju, Komdel, predstavnici pokrajinske vlade i brojni drugi stručnjaci iz ove oblasti.

Ovo je četvrti poslovni skup u okviru ciklusa POSLOVNI KOMPAS sa vrlo zanimljivim konceptom koji podstiče razmenu iskustva, promociju dobre prakse, partenerstvo javnog i privatnog sektora i uopšte jedan novi poslovni duh, koji treba da nas pripremi za evropski privredni ambijent.

Program skupa pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.