NavMenu

Bezbednost u saobraćaju kao značajan element održive mobilnosti i ESG standarda

Izvor: PR Sreda, 22.03.2023. 09:32
Komentari
Podeli
Kao Generalni sponzor 55. Međunarodnog salona automobila se i 15. Međunarodnog sajma motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion" koji će biti održani od 22. do 28. marta, kompanija DDOR osiguranje predstaviće se kao lider na tržištu u ulaganju u bezbednost u saobraćaju u proteklom periodu.

Posetioci Sajma biće u prilici da iz prve ruke steknu ekstremna iskustva u virtuelnoj realnosti. Takođe, svi mladi vozači-maturanti imaće priliku da se prijave i besplatno steknu pravo na trening sigurne vožnje na Nacionalnoj vozačkoj akademiji NAVAK.

Na ovaj način stvoriće se odgovarajući spoj automobilske i industrije osiguranja koje igraju vitalnu ulogu u ekonomiji, u tranziciji ka održivoj mobilnosti i u integraciji ESG okvira u poslovne strategije i korporativnu kulturu, ali i kulturu ponašanja u saobraćaju.

Učestvujući u svečanom otvaranju Sajma automobila, uz zahvalnost i čestitke organizatorima, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši je rekao:

- Jutros mi je bila čast što predstavljam DDOR i Unipol na poslovno-naučnom forumu Srbija-Italija, čiji je cilj bio uspostavljanje dubljih političkih i ekonomskih odnosa između dve države, a fokusiranog, između ostalog, na zelenu agendu i ekološku tranziciju i razvoj infrastrukture. Jasno je da će Unipol i DDOR odigrati svoju ulogu kao što je predstavljeno ambicioznim ciljevima ESG-a postavljenim u našem Strateškom planu Grupe 2022-2024, našoj politici održivosti i klimatskoj strategiji, doprinosu ciljevima održivog razvoja Agende UN 2030, članstvu u Alijansi vlasnika Net Zero imovine, osnivanju trusta mozgova o održivoj mobilnosti pod nazivom "Savet za urbanu mobilnost" i tako dalje - i dodao:

Frančesko MašiFrančesko Maši

- Takođe, na ovogodišnjem Beogradskom sajmu automobila, želim da ukažem na pitanje bezbednosti na putevima i na sve veću zabrinutost s tim u vezi, jer su saobraćajne nesreće najznačajniji ubica dece i mladih širom sveta, svake godine skoro 1,3 miliona ljudi umre od posledica saobraćajnih nesreća, koje se mogu smatrati tihom epidemijom na točkovima i koje koštaju većinu zemalja 3% njihovog bruto domaćeg proizvoda.

Naime, na Zapadnom Balkanu brojke za 2022. pokazuju porast broja umrlih na milion stanovnika u odnosu na 2021. godinu, a u Srbiji su skoro dvostruko veći od proseka EU. Iz tog razloga, snažnije partnerstvo između javnog i privatnog sektora moglo bi da pruži značajan doprinos u rešavanju pitanja bezbednosti na putevima i DDOR će nastaviti da doprinosi ovom cilju, takođe zahvaljujući dugogodišnjem partnerstvu sa Navak akademijom koja nam je pomogla i u pripremi VR iskustva za posetioce Sajma pomoću kojeg će, iz prve ruke, moći da dožive različite ekstremne situacije u saobraćaju, podižući njihovu svest o bezbednosti na putevima.


Kompanija DDOR osiguranje, generalni sponzor manifestacije 15. Međunarodnog sajma motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion", biće prisutna na uobičajenom mestu u Hali 1 Beogradskog sajma i za sve posetioce je, pored posebnih sajamskih uslova za zaključivanje kasko polisa, pripremila interesantne aktivacije u kojima će nagrađivati sve one koji uspešno savladaju DDOR KVIZ poznavanja saobraćajnih pravila. Takođe, biće predstavljeni rezultati akcije "Za šumu u tvom kraju" koja se nastavlja i kojom će pored odabranih deset, mnogi drugi gradovi u Srbiji dobiti svoje urbane zelene oaze.

Da podsetimo, DDOR osiguranje godinama ulaže u promovisanje i edukaciju svih učesnika o bezbednosti u saobraćaju i u poslednjih deset godina uložilo je više od 3 mil EUR kako bi hiljade vozača savladalo treninge NAVAK – Nacionalne vozačke akademije. I ove godine u saradnji sa ovom institucijom pripremljeni su treninzi na samom Sajmu automobila, kao i posebni treninzi namenjeni maturantima sa privremenim vozačkim dozvolama koji se u toku trajanja Sajma prijave na poligonu Nacionalne vozačke akademije NAVAK.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.06.2023.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia dodaje u flotu Dash 8-400?

Air Serbia od 12. juna dodaje u flotu jedan Dash 8-400, prenosi zamaaero.com. Avion je uzet u "wet lease" od nemačke ACMI kompanije Avanti Aira. Ovo je prvi put da kompanija ima ovaj avion u floti, dodaju. - Prema neslužbenim i nepotvrđenim nformacijama Air Serbia će pribaviti još jedan Dash 8-400, te bi ovi avioni trebalo da zamene AirConnectova dva ATR 72-600, sa kojim Er Srbija nije zadovoljna zbog brojnih otkazivanja letova - navedeno

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.