NavMenu

Bezbednost u saobraćaju kao značajan element održive mobilnosti i ESG standarda

Izvor: PR Sreda, 22.03.2023. 09:32
Komentari
Podeli
Kao Generalni sponzor 55. Međunarodnog salona automobila se i 15. Međunarodnog sajma motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion" koji će biti održani od 22. do 28. marta, kompanija DDOR osiguranje predstaviće se kao lider na tržištu u ulaganju u bezbednost u saobraćaju u proteklom periodu.

Posetioci Sajma biće u prilici da iz prve ruke steknu ekstremna iskustva u virtuelnoj realnosti. Takođe, svi mladi vozači-maturanti imaće priliku da se prijave i besplatno steknu pravo na trening sigurne vožnje na Nacionalnoj vozačkoj akademiji NAVAK.

Na ovaj način stvoriće se odgovarajući spoj automobilske i industrije osiguranja koje igraju vitalnu ulogu u ekonomiji, u tranziciji ka održivoj mobilnosti i u integraciji ESG okvira u poslovne strategije i korporativnu kulturu, ali i kulturu ponašanja u saobraćaju.

Učestvujući u svečanom otvaranju Sajma automobila, uz zahvalnost i čestitke organizatorima, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši je rekao:

- Jutros mi je bila čast što predstavljam DDOR i Unipol na poslovno-naučnom forumu Srbija-Italija, čiji je cilj bio uspostavljanje dubljih političkih i ekonomskih odnosa između dve države, a fokusiranog, između ostalog, na zelenu agendu i ekološku tranziciju i razvoj infrastrukture. Jasno je da će Unipol i DDOR odigrati svoju ulogu kao što je predstavljeno ambicioznim ciljevima ESG-a postavljenim u našem Strateškom planu Grupe 2022-2024, našoj politici održivosti i klimatskoj strategiji, doprinosu ciljevima održivog razvoja Agende UN 2030, članstvu u Alijansi vlasnika Net Zero imovine, osnivanju trusta mozgova o održivoj mobilnosti pod nazivom "Savet za urbanu mobilnost" i tako dalje - i dodao:

Frančesko MašiFrančesko Maši

- Takođe, na ovogodišnjem Beogradskom sajmu automobila, želim da ukažem na pitanje bezbednosti na putevima i na sve veću zabrinutost s tim u vezi, jer su saobraćajne nesreće najznačajniji ubica dece i mladih širom sveta, svake godine skoro 1,3 miliona ljudi umre od posledica saobraćajnih nesreća, koje se mogu smatrati tihom epidemijom na točkovima i koje koštaju većinu zemalja 3% njihovog bruto domaćeg proizvoda.

Naime, na Zapadnom Balkanu brojke za 2022. pokazuju porast broja umrlih na milion stanovnika u odnosu na 2021. godinu, a u Srbiji su skoro dvostruko veći od proseka EU. Iz tog razloga, snažnije partnerstvo između javnog i privatnog sektora moglo bi da pruži značajan doprinos u rešavanju pitanja bezbednosti na putevima i DDOR će nastaviti da doprinosi ovom cilju, takođe zahvaljujući dugogodišnjem partnerstvu sa Navak akademijom koja nam je pomogla i u pripremi VR iskustva za posetioce Sajma pomoću kojeg će, iz prve ruke, moći da dožive različite ekstremne situacije u saobraćaju, podižući njihovu svest o bezbednosti na putevima.


Kompanija DDOR osiguranje, generalni sponzor manifestacije 15. Međunarodnog sajma motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion", biće prisutna na uobičajenom mestu u Hali 1 Beogradskog sajma i za sve posetioce je, pored posebnih sajamskih uslova za zaključivanje kasko polisa, pripremila interesantne aktivacije u kojima će nagrađivati sve one koji uspešno savladaju DDOR KVIZ poznavanja saobraćajnih pravila. Takođe, biće predstavljeni rezultati akcije "Za šumu u tvom kraju" koja se nastavlja i kojom će pored odabranih deset, mnogi drugi gradovi u Srbiji dobiti svoje urbane zelene oaze.

Da podsetimo, DDOR osiguranje godinama ulaže u promovisanje i edukaciju svih učesnika o bezbednosti u saobraćaju i u poslednjih deset godina uložilo je više od 3 mil EUR kako bi hiljade vozača savladalo treninge NAVAK – Nacionalne vozačke akademije. I ove godine u saradnji sa ovom institucijom pripremljeni su treninzi na samom Sajmu automobila, kao i posebni treninzi namenjeni maturantima sa privremenim vozačkim dozvolama koji se u toku trajanja Sajma prijave na poligonu Nacionalne vozačke akademije NAVAK.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.06.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Objavljen izmenjeni plan za Moravski koridor - Kraljevo dobija kraću vezu na autoput, gradi se novi most i rekonstruiše petlja Pojate

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo je rani javni uvid povodom izrade izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora autoputa E-761, deonica Pojate-Preljina. Reč je o prvoj fazi, na delovima trase autoputa gde je potrebno izmeniti plan za novi tip postojeće denivelisane raskrsnice Pojate, pešački most preko Zapadne Morave kod sela Maskare, novu denivelisanu raskrsnicu

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.