NavMenu

"Wiener Stadtische" životno osiguranje i u Crnoj Gori

Izvor: eKapija Petak, 11.03.2011. 09:52
Komentari
Podeli

Procjenjujući da Crna Gora ima veliki tržišni potencijal, a u skladu sa svojom strategijom širenja mreže u regionu, austrijska osiguravajuća kompanija "Vienna Insurance Group" (VIG) pokrenula je poslovanje u Crnoj Gori i tako postala aktivna u 24 zemlje u regionu centralne i istočne Evrope.

- "Wiener Stadtische životno osiguranje Podgorica" a.d. dobilo je licencu za životno osiguranje, u septembru 2010. godine. Kompanija je osnovana kao "green field" investicija, sa osnivačkim kapitalom od 800.000 EUR i jasnom poslovnom politikom da dobit ostvarenu u Crnoj Gori, tu i investira. Dugoročni interes "Wiener Stadtische" životnog osiguranja je razvoj domaće ekonomije kao uslova za jačanje standarda potencijalnih klijenata - naglasio je Ljubo Mitrović, izvršni direktor "Wiener Stadtische životnog osiguranja Podgorica" a.d.

U saopštenju "Wiener Stadtische" je navedeno da kompanija ima cilj da ponudi kvalitetne produkte životnog osiguranja po evropskim standardima, da izgradi jaku prodajnu mrežu i da zauzme lidersku poziciju u oblasti životnog osiguranja.

- Konkurentnim produktima koji će omogućiti individualna rješenja po mjeri klijenata, podrškom i znanjem stečenim u okviru VIG-a, kompanija će nastojati da postepeno povećava tržišno učešće. Takođe, aktivno će učestvovati u razvoju crnogorskog tržišta životnog osiguranja i promociji ove vrste osiguranja - stoji u saopštenju.

Kako je navedeno, konzervativnom politikom ulaganja kompanija garantuje sigurnost plasmana pa time i klijenata, čije će poverenje graditi apsolutnom efikasnošću u ispunjavanju preuzetih obaveza i isplati šteta.

Produkti "Wiener Stadtische" životnog osiguranja - Classic i Futura program, koji predstavljaju jedinstvene produkte po meri osiguranika, su mešovita osiguranja života, odnosno kombinacija dugoročne štednje i obezbjeđenja porodice (pokrivaju dva osnovna rizika: doživljenje i preranu smrt).

Uz oba produkta je moguće zaključiti i dopunsko osiguranje lica od posledica nesrećnog slučaja (nezgode) i dopunsko osiguranje lica od nastupanja težih bolesti. U slučaju dijagnostikovanja neke od bolesti, osiguraniku se odmah isplaćuje osigurana suma kojom on može pokriti potencijalno visoke troškove lečenja, a ugovor o osiguranju života i dalje ostaje punovažan, što ga čini jedinstvenim produktom ove vrste na tržištu Crne Gore. Ovo dopunsko osiguranje pokriva i slučaj nastupanja neophodnosti trajne njege čime dolazi do izražaja njegov socijalni karakter.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.