NavMenu

Volvo zatvara fabriku autobusa u Poljskoj, preti 1.600 otkaza

Izvor: Biznis.rs Ponedeljak, 20.03.2023. 12:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/David Mark)Ilustracija
Jedan od najvećih svetskih proizvođača autobusa Volvo Buses, inače deo švedske Volvo grupe, odlučio je da zatvori svoju fabriku u jugozapadnom delu poljskog Vroclava u prvom kvartalu 2024. godine. Iz kompanije je saopšteno da će biti pogođeno 1.600 radnih mesta, uključujući 1.500 u Vroclavu.

Kompanija je odlučila da zatvori fabriku jer će da uspostavi novi poslovni model u Evropi, koji se pokazao kao efikasan i na drugim tržištima, prenosi SEEbiz pozivajući se na poljsku novinsku agenciju PAP.

Volvo će tako usmeriti proizvodnju na šasije autobusa, a koristiće spoljne kompanije za dovršavanje karoserija nekoliko tipova vozila.

Fabrika Volvo Buses u Vroclavu otvorena je 1996. godine, a proizvodi autobuse za gradski i međugradski saobraćaj, kao i luksuzne autobuse.

Iz kompanije Volvo Buses objasnili su da su već potpisali pismo namere po kojem će svoje nekretnine u Vroclavu prodati švedskoj investicionoj grupi Vargas Holding.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.