NavMenu

Nova Kia EV9 stiže i u Evropu! (VIDEO)

Izvor: magazinauto.com Ponedeljak, 20.03.2023. 10:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: George Bakos/Unsplash)Ilustracija
Električni krosoveri postaju sve popularniji, ali većina ima jednu zajedničku stvar: dva reda sedišta. Ipak, postoje i neki izuzeci, a među njima je potpuno nova Kia EV9.

Najavljen kao vodeći SUV brenda, EV9 je predstavljen kao koncept još 2021. godine. Sada nam stiže serijska verzija, koja je prilično verna originalu.

Profil EV9 je verovatno njegov najbolji ugao, jer postoji atraktivna mešavina mekih i oštrih linija. Oštri blatobrani i lukovi točkova odmah privlače pažnju, ali onda primetite manje detalje kao što su kvake na vratima, zatamnjeni stubovi i "plutajući" krov.

Kia je saopštila da će krosover biti ponuđen u konfiguracijama sa šest i sedam sedišta koje nude "velikodušan prostor za sve putnike da se povežu i opuste u udobnosti u stilu salona".

Sedišta u drugom redu su značajna, jer se mogu okretati za 180 stepeni, tako da putnici mogu da komuniciraju sa onima koji sede u trećem redu. Čini se da ovo ne ostavlja mnogo prostora za noge, ali Kia je primetila da će putnici u trećem redu pronaći držače za čaše i priključke za punjenje koji će im pomoći da ostanu povezani.

Ostavljajući sedišta po strani, EV9 ima "plutajuću panoramsku kontrolnu tablu" na kojoj se nalazi ekran širokog ekrana. Sastoji se od digitalne instrument table od 12,3 inča, infotainment sistema od 12,3 inča i ekrana od 5 inča koji obećava da će "poboljšati digitalno iskustvo". Kia nije mnogo govorila o tome, ali izgleda da je mali ekran posvećen kontrolama klime.

Dalje ispod, možemo videti sivu oblogu sa nizom "digitalnih dugmadi" za infotainment sistem. Pridružuju im se minimalističke kontrole klime i valjak za jačinu zvuka u stilu BMW-a.

Ostali naglasci uključuju ambijentalno osvetljenje, prepoznatljivu centralnu konzolu i prozračan dvobojni dizajn. Pridružuju im se menjač montiran na stubu, metalni akcenti i rešetke zvučnika koje imaju geometrijski uzorak.

Kia drži specifikacije u tajnosti, ali model je konstruisan na električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP), a digitalna instrument tabla sugeriše da možemo očekivati domet veći od 480 km.

Očekuje se da će proizvodnja početi ove jeseni i dok cene nisu objavljene, istraživanje kupaca koje je procurilo je sugerisalo da bi cena mogla da počne od oko 56.000 USD za osnovni i preko 70.000 USD za vodeći model. Za sada je poznato da će se Kia EV9, osim u Americi, takođe prodavati u Evropi i Velikoj Britaniji. Prodaja počinje krajem ove godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.