Izvor: eKapija | Sreda, 09.03.2011.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Održivi razvoj i energetska efikasnost - "Knauf insulation" dobio četiri standarda

(Foto: b)


"Knauf Insulation", svetski proizvođač izolacionih materijala, postao je vlasnik četiri nabitnija internacionalna standarda u menadžmentu održivosti - ISO 9001 (menadžment kvaliteta), ISO 14001 (menadžment zaštite životne sredine), EN 16001 (menadžment energije) i OHSAS 18001 (zdrastveni i bezbednosni menadžment), i to za sve evropske fabrike, među kojima je i fabrika kamene mineralne vune u Surdulici.

Kompaniji "Knauf Insulation" sertifikati su dodeljeni na konferenciji "Ecobuild conference and exhibition" u Londonu, 3. marta 2011. Na ceremoniji je Dirk Rejnart, menadžer za sertifikaciju u kompaniji "Bureau Veritas", dodelio "Knauf Insulation"-u četiri sertifikata za standarde u svim evropskim fabrikama.

"Bureau Veritas" je jedna od vodećih svetskih kompanija koja obezbeđuje procenu usaglašenosti sertifikacije sa standardima ISO.

- Implementacija odgovarajućih sistema menadžmeta obezbeđuje kontinuirano unapređenje svih ključnih parametara održivosti - pojasnio je Dejvid Dukarm, tehnički direktor "Knauf Insulation grupe".

Jedna od ključnih inicijativa u "Knauf Insulation" grupi za 2011. bila je i sertifikacija svih evropskih fabrika sa četiri internacionalna standarda menadžmenta. Dostignuti standardi odnose se na kvalitet, zaštitu životne sredine, energiju kao i zdrastveni i bezbednosni menadžment i prikazuju posvećenost "Knauf Insulation" poboljšanju održive proizvodnje i proizvoda.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.