NavMenu

Deo autoputa Ruma-Šabac biće izgrađen na stubovima

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.03.2023. 15:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: CHOTE BKK/shutterstock)Ilustracija
JP Putevi Srbije podneli su resornom ministarstvu zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje auto-puta Ruma-Šabac na stubovima, na KO Klenak.

Kako je navedeno u idejnom rešenju koje je izradio Institut za puteve AD Beograd, u pitanju je deonica auto-puta od km 65+300.00 do km 66+970.00.

Na osnovu hidrološko – hidrauličke analize uticaja velikih voda reke Save na autoputu Ruma – Šabac, koju je uradio Institut za vodoprivredu Jaroslav Černi, dat je predlog optimalnog rešenja prelaza autoputa preko korita za veliku vodu Save, od stacionaže km 65+300.00 do km 66+970.00, navodi se u idejnom rešenju.

Predlaže se izgradnja autoputa na stubovima umesto nasutog profila, na celoj dužini od naplatne rampe do početka prilazne konstrukcije na mostu preko Save.

Podsetimo, auto-put Ruma-Šabac dužine 22 kilometra deo je saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, koja obuhvata i most preko Save koji je spojen prošlog leta.


Prema najavama nadležnih, očekuje se da deonica Ruma-Šabac bude otvorena za saobraćaj na jesen.


B. P.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.06.2023.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia dodaje u flotu Dash 8-400?

Air Serbia od 12. juna dodaje u flotu jedan Dash 8-400, prenosi zamaaero.com. Avion je uzet u "wet lease" od nemačke ACMI kompanije Avanti Aira. Ovo je prvi put da kompanija ima ovaj avion u floti, dodaju. - Prema neslužbenim i nepotvrđenim nformacijama Air Serbia će pribaviti još jedan Dash 8-400, te bi ovi avioni trebalo da zamene AirConnectova dva ATR 72-600, sa kojim Er Srbija nije zadovoljna zbog brojnih otkazivanja letova - navedeno

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.