NavMenu

Lidl otvorio konkurs za preduzetnice

Izvor: PR Sreda, 08.03.2023. 12:32
Komentari
Podeli
U susret Međunarodnom danu žena, kompanija Lidl Srbija je i ove godine raspisala konkurs "Snažne. Hrabre. Važne." koji za cilj ima jačanje položaja žena u poslovnom svetu u Srbiji i promovisanje njihovih proizvoda. Konkurs traje do 31. marta, do kada sve zainteresovane preduzetnice mogu da se prijave kako bi se njihovi proizvodi našli u ponudi u okviru jedne tematske nedelje u preko 65 Lidl prodavnica u Srbiji.

Pravo na učešće u konkursu imaju preduzetnice, privredna društva, registrovana poljoprivredna gazdinstva u Srbiji koja se bave proizvodnjom iz segmenta hrane, dodataka prehrani ili kozmetike (proizvoda za negu i lepotu), čiji su vlasnici u potpunosti žene. Sve zainteresovane preduzetnice o detaljima učešća na konkursu i načinu prijave mogu se informisati na zvaničnom sajtu kompanije www.lidl.rs.

U drugoj polovini 2023. godine, nakon konkursa, odabira proizvoda i nakon završenih procesa kontrole i ulistavanja proizvoda, oni će se naći na policama Lidla u okviru jedne tematske nedelje gde će Lidlovi potrošači moći da kupuju i uživaju u odabranim proizvodima srpskih preduzetnica.

- Nakon uspešno sprovedene kampanje "Snažne. Hrabre. Važne." u prethodnoj godini tokom koje smo podržali i promovisali 26 preduzetnica i kratkotrajno ulistali 32 proizvoda, odlučili smo da i ovogodišnji Dan žena posvetimo damama i da se borimo za njihovu jednakost u poslovnom svetu. Obnovićemo saradnju sa pojedinim učesnicama prošlogodišnjeg konkursa, ali i dati šansu novim preduzetnicama da budu deo ovog projekta - rekla je ispred kompanije Lidl Srbija Milica Stevanović, CSR menadžer u sektoru Nabavka.

Lidl je u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac sproveo i studiju o podršci ženskim preduzetničkim aktivnostima i inicijativama, koja je pokazala da je u Srbiji samo 25% preduzeća u vlasništvu žena. Podrška koja im je potrebna najviše se odnosi na prostor za plasiranje proizvoda, veću vidljivost, edukaciju i mentorstvo - što dobijaju kroz "Snažne. Hrabre. Važne.".

Tako je Marija Bojović, vlasnica Zlatiborske tradicije koja proizvodi domaću rakiju od divlje kruške, nakon saradnje sa Lidlom zabeležila veću potražnju i ostvarila nova partnerstva, pa sada priprema novi poslovni prostor u Beogradu i širi svoju prodajnu mrežu.

Podsećanja radi, kompanija Lidl Srbija potpisnica je "Principa Ujedinjenih Nacija za osnaživanje žena" (WEPs) i javno se obavezala na poštovanje i promovisanje principa jednakosti unutar kompanije, čime je dokazala da podržava žene u svakom segmentu svog poslovanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.