NavMenu

"MPN Promet" isporučio prve "Fordove" kamione sa novim motorima

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.03.2011. 14:40
Komentari
Podeli

U ponudi beogradske kompanije "MPN Promet", ovlašćenog uvoznika, distributera i servisera kamiona turskog proizvođača "Ford Otosan", od nedavno su i vozila opremljena najmodernjim dizel motorima sa Euro V sertifikatom.

"Ford Otosan" je u proteklih nekoliko godina uložio više desetina miliona dolara u razvoj sasvim nove familije turbo dizel motora radne zapremine 7,3, 9 i 10 litara sa izlaznim snagama od 260 do 450 KS. Svi su opremljeni "Bosch" elektronskim sistemom za ubrizgavanje goriva i SCR tehnologijom za naknadni tretman izduvnih gasova (uz ubrizgavanje agensa AdBlue). Odlikuju ih ekonomična potrošnja goriva, elastičnost, pouzdanost i niski troškovi održavanja.

U decembru prošle godine prva tri "Ford" kamiona sa novim "peticama" su isporučena i kupcima u Srbiji, lokalnim komunalnim preduzećima – jedan u Babušnici, dva u Paraćinu. Sva tri su smećari, za koje je nadgradnje napravilo preduzeće za proizvodnju komunalnih nadgradnji "Atrikod" iz Kruševca. Moderna oprema za prikupljanje i odvoženje smeća je nadgrađena na šasije 1826, sa dnevnom kabinom, motorom od 7,3 litra sa 260 KS (191 kW) i maksimalnim obrtnim momentom od 840 Nm. Šestostepeni ručni menjač i upravljački mehanizam isporučuje poznati nemački ZF, a pogonsku osovinu čuvena američka kompanija "Meritor".

Prva tri Fordova "komunalca" sa Euro V motorima standardno su opremljena elektropomičnim spoljnim retrovizorima sa grejačima, elektro komandama bočnih prozora, radiom sa CD-om i MP3 priključkom i drugom opremom koja radni dan vozača i suvozača čini ugodnijim i bezbednijim.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.