NavMenu

Kroz budući most preko Ade Ciganlije - visine 200,dužine 980 i širine 45,2 m prolaziće i laki metro ?

Izvor: Novosti Ponedeljak, 07.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Budući most preko Ade Ciganlije biće u duhu najmodernijih svetskih dostignuća, ali nikako njihovo kopiranje, kažu u projektnoj kući "Ponting" iz Maribora, čije je idejno rešenje na nedavnom konkursu proglašeno za najbolje. Sa nosećim stubom, pilonom, visine 200 m, most će, smatraju mnogi, brzo postati novi simbol Beograda.

U "Pontingu" ističu da je most jednostavnog oblika, centralno postavljen sa oblikom pravilnog konusa, kroz koji će prolaziti i laki metro. Planirani oblik pilona je ekonomičniji i jednostavniji za izgradnju. Pilon je visine 200 m a most dužine 980 i širine 45,2 m.

Sa jedne na drugu stranu Save prelaziće se u jednoj od po tri trake u svakom smeru. Dve trake su rezervisane za laki metro, a projektanti su mislili i na pešake. 

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Vesti

Nemačka od 1. juna menja pravila za građane Zapadnog Balkana

Državljani Srbije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije uživaće privilegovan pristup tržištu rada Nemačke od 1. juna 2024. godine, prema Uredbi o Zapadnom Balkanu. To je zbog toga što je Nemačka odlučila da udvostruči broj viza koje će državljanima ovih šest zemalja dobijati u svrhu rada godišnje na 50.000, koje će od juna 2024. godine izdavati Federalna agencija za rad, prenosi SchengenVisaInfo, a prenosi Indikator.ba.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.