NavMenu

Poboljšanje infrastrukture kvaliteta u industrijskim granama centralne Srbije

Izvor: eKapija Sreda, 02.03.2011. 13:33
Komentari
Podeli

Projekat "Poboljšanje infrastrukture kvaliteta u relevantnim industrijskim granama centralne Srbije" predstavljen je u Kragujevcu.

Projekat su uradile nemačka kompanija "DEKRA Akademija" i nemačko društvo za međunarodnu saradnju "GIZ", u saradnji sa partnerima iz Srbije - regionalnim privrednim komorama Kragujevac, Kraljevo i Kruševac.

Predstavljenim projektom je predviđeno unapređenje infrastrukture kvaliteta u centralnoj Srbiji kroz edukaciju i poboljšanje lokalnih kapaciteta za: sistem menadžmenta kvalitetom (ISO 9001:2008), sistem menadžmenta zaštite životne sredine (ISO 14001), sistem menadžmenta zaštite i bezbednosti zdravlja zaposlenih (OHSAS 18001), sistem menadžmenta kvalitetom automobilske industrije (ISO/TS 16949), interni auditor (ISO 19011).

Kako je saopštila Regionalna privredna komora Kragujevac, očekuje se da će ovaj projekat značajno doprineti povećanju konkurentnosti i kompetencije privrede centralne Srbije u domenu menadžmenta kvaliteta kao preduslova za povećanje proizvodnje i izvoza. Projekat ce dati posebnu podršku razvoju metalske i automobilske industrije u centralnoj Srbiji kroz upotrebu potrebnih standarda kvaliteta koje će implementirati DEKRA Akademija u saradnji sa lokalnim partnerima.

Projekat je planiran za period od tri godine, počevši od novembra 2010, a završava se 15. novembra 2013. godine.

DEKRA je jedna od vodećih svetskih ekspertskih organizacija. Kompanija je prisutna u 50 zemalja u svetu. Više od 22.000 zaposlenih su posvećeni obezbeđivanju dugoročne sigurnosti, kvalitetu i zaštiti životne sredine. U 2009. DEKRA je ostvarila promet u iznosu od oko 1,7 mlrd EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.