NavMenu

Otvorena prva škola za pica majstore u Srbiji

Izvor: Vino & fino Petak, 03.03.2023. 12:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/DesignDrawArtes)Ilustracija
Pre nekoliko dana, Goran Abramović, svetski šampion u pravljenju tradicionalne napolitanske pice i jedan od vlasnika beogradske picerije Pietra, otvorio je prvu školu za pica majstore u Srbiji.

Edukativni centar za pica majstore, Pizzaiuoli school, pokrenut je u saradnji sa cenjenom Asocijacijom pica majstora iz Napulja (Associazione Pizzaiuoli Napoletani), a beogradska škola, kaže Goran, identična je onoj u Napulju.

- Imamo dve peći, jednu na struju i jednu na drva, a da biste uopšte mogli da otvorite jednu takvu školu potrebno je da ispunite sve uslove i dobijete licencu od Asocijacije, što smo i uradili. Počeli smo da tražimo adekvatno mesto za školu još u septembru prošle godine, a kada smo pronašli objekat, došli su ljudi iz Napulja da procene da li mesto zadovoljava sve uslove - objašnjava za Vino & Fino Goran Abramović.

Škola zvanično počinje sa radom 12. marta, a prvi polaznici, njih šestoro, već su počeli sa edukacijom.

- Da biste prošli našu školu morate da prođete sve faze za pripremu pice, od ručnog mešenja testa, preko rada sa mikserima do pečenja pice u tradicionalnoj peći na drva i peći na struju. Kurs traje mesec dana, 6 dana nedeljno, po pet sati - kaže svetski šampion u pravljenju tradicionalne napolitanske pice.

Nakon tri nedelje, polaznici se probno testiraju pred završno polaganje koje se odigrava pred sertifikovanim pica majstorima iz Napulja, a oni koji ne prođu praktični i teorijski test, bez dodatnog plaćanja nastavljaju još mesec dana obuke, do završnog polaganja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.