NavMenu

Manifestacija "Svet žena" u Loznici okuplja uspešne preduzetnice, ali i one na početku karijere

Izvor: RTS Petak, 03.03.2023. 11:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash / Brooke Lark)Ilustracija
Dvadeset drugu godinu manifestacija "Svet žena" u Loznici prilika je da se mlade žene na početku karijere predstave javnosti i odvaže na dalje korake. Tokom marta, žene iz tog, ali i ostalih gradova, imaće priliku da govore o svojim uspesima, ali i svim problemima s kojima se suočavaju u poslovnim i privatnim sferama života.

Uspešne preduzetnice, žene na rukovodećim funkcijama, umetnice, ali domaćice, predstaviće na ovogodišnjoj manifestaciji "Svet žena" svoj život, probleme, ali i put do uspeha. To će im, kažu, biti prilika da budu vetar u leđa svim ženama na početku karijere, a naročito onima koje se još nisu odvažile da krenu ka ostvarivanju svojih ideja i ciljeva.

- Mlade žene uvek su jako zainteresovane da učestvuju u našoj manifestaciji i čini mi se da je svako učešće neke mlade umetnice ili umetnice koja je na samom početku te svoje karijere čini mi se daje preporuku dalje i uvek nam se svake godine javlja sve više mladih umetnica u raznim medijima koje bi želele da se predstave - navodi Marina Cvetanović, istoričarka umetnosti.

Osnaživanje žena i unapređenje njihovog položaja su ciljevi kojima se iz godine u godinu teži sve više. Priliku da naprave svoje prve korake u predstavljanju javnosti ove godine osim mladih žena imaće i one koje su prve korake u poslovanju počele da prave tek posle 40 godine.

- Uglavnom ta neka kreativnost, inovativnost i upravo ta želja da možda i one žene koje se nisu do sada odvažile, a možda imaju neke svoje skrivene talente da ih podstaknemo i da ih ohrabrimo. Naravno, govorimo i o nekim temama koje su manje lepe, ali su takođe važne, tako da ćemo ove godine imati i pozorišnu predstavu koja govori o nasilju nad ženama. Znači podrška ženama u svakom smislu, u svakom segmentu života - ističe Snežana Nešković Simić, direktorka Centra za kulturu Vuk Karadžić.

Program manifestacije "Svet žena" trajaće tokom celog marta, a u njemu će učešće uzeti odvažne i hrabre žene čije aktivnosti inspirišu druge da stvaraju i napreduju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.