NavMenu

Bivši premijer, Zoran Živković uvozi argentinska vina i podiže vinograd kvalitetnog grožđa

Izvor: Glas javnosti Petak, 17.02.2006. 11:29
Komentari
Podeli

Bivši premijer Srbije Zoran Živković, posle povlačenja iz aktivnog političkog života, okrenuo se trgovini i uvozi ekskluzivna vina. Većina ljubitelja dobre kapljice ne zna da vino "mišel Torino", koje reklamira glumac Svetozar Cvetković, na naše tržište stiže zahvaljujući bivšem premijeru Živkoviću, tačnije njegovoj firmi "Empresa". Međutim, kako Živković najavljuje, uvoz vina je samo prvi korak ka izgradnji krupnog biznisa, kojim će se, kako ističe, baviti čitavog života. Sledi uvoz grožđa i proizvodnja vina u Srbiji, a zatim i bavljenje poljoprivredom jer planira da zasadi vinograd i od grožđa proizvodi vino. Živković je već smislio ime za dobru kapljicu - "car Konstantin".

Živković kaže da je veliki ljubitelj vina i da je decenijama pažljivo pratio stanje u proizvodnji ove vrste alkoholnih pića. Sticajem okolnosti upoznao je neke ljude koji dosta znaju o ovom poslu i odlučili su da osnuju firmu "Empresa". Jedan od njih je pet godina boravio u Argentini i dobro je upoznao njihova vina, zbog čega su odlučili da ovo piće uvezemo baš iz te zemlje. Izbor je pao na "mišel Torino", za koje tvrdi da je najbolje vino, uvezeno na ovim prostorima.

Ono što izdvaja ovaj brend u odnosu na slične na našem tržištu to je što se ova vrsta vina proizvodi od grožđa iz vinograda na Andima na 1.700 metara nadmorske visine, objašnjava bivši premijer i dodaje da blizina ekvatora stvara posebne klimatske uslove koji onemogućavaju biljne bolesti pa se ovo grožđe ne zaprašuje nikakvim hemijskim preparatima.

Živković tvrdi da će "Empresa" uskoro početi proizvodnju sopstvenih vina, doduše od uvoznog grožđa. Međutim, tu nije kraj njegovim poslovnim ambicijama. "Ove godine posadićemo vinograd u Sićevu kraj Niša kako bismo obezbedili kvalitetnu sirovinu za domaći liniju vina "car Konstantin". Zasadićemo najkvalitetnije sorte grožđa od kojih ćemo proizvoditi više vrsta belih i crvenih vina", zaključuje bivši premijer Srbije. Oni koji žele da probaju vino bivšeg premijera moraće da plate od 350 do 670 dinara po boci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.