NavMenu

Za kraj godine najavljeno povećanje penzija i novčana pomoć majkama - Prosečna plata u Srbiji biće 820 EUR?

Izvor: Beta Sreda, 01.03.2023. 08:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Borislav Bajkic/shutterstock.com)Ilustracija
Penzije će se krajem godine "značajno uvećati", a pomoć sledi i majkama ili zakonskim starateljima, do detetove 16. godine, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Kod nas je uvezena inflacija, zbog cena energenata, ali uspeli smo da sačuvamo čvrst kurs dinara i da podižemo devizne rezerve - kazao je Vučić za RTS i dodao da su rezerve najveće u istoriji Srbije.

Takođe je rekao da će Srbija povećati subvencije za poljoprivrednike.

- Ko god da štrajkuje u Srbiji, svi su uvek za tog štrajkača, a niko se ne pita ima li to smisla - rekao je predsednik povodom nedavnog protesta proizvođača mleka.

Vučić je rekao da je Srbija, po visini prosečne plate, u decembru 2022. u odnosu na 2012. prestigla Bosnu i Hercegovinu i Severnu Makedoniju i da u regionu ima najnižu stopu javnog duga i stopu nezaposlenosti.

Kazao je da je prosečna plata u Bosni i Hercegovini 2012. bila 378 EUR, a u Srbiji 329, dok je u Severnoj Makedoniji iznosila 305, a u Crnoj Gori 485 EUR.

Rekao je da je prosečna plata u Srbiji u decembru 2022. bila 718 EUR, u Bosni i Hercegovini 608 EUR, u Severnoj Makedonji 558 EUR, a u Crnoj Gori 726 EUR.

- To ne pada s neba, za to je potreban ozbiljan rad i privlačenje investicija - kazao je on.

Naveo je da će do kraja ove godine prosečna plata u Srbiji biti 820 EUR, a 2025. godine 1.000 EUR.

Kazao je da su problem Srbije velike razlike u platama po regionima: prosečna plata u beogradskoj opštini Vračar je 1.250 EUR, u Nišu je 670 EUR, a u Leskovcu 566 EUR.

- To je naš problem i na tome ćemo raditi - kazao je on.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.