NavMenu

DIP doo iz Novog Sada planira dogradnju, rekonstrukciju i promenu namene postojećih objekata u livnicu aluminijuma i obojenih metala

Izvor: eKapija Utorak, 28.02.2023. 10:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Yulia Grigoryeva/shutterstock)Ilustracija
Preduzeće DIP doo iz Novog Sada planira dogradnju, rekonstrukciju i promenu namene postojećih objekata u livnicu aluminijuma i obojenih metala.

Lokaciju, koja je predmet razrade ovog Urbanističkog projekta, predstavlja jedna katastarska parcela broj 11 KO Novi Sad III u Novom Sadu. Površina obuhvata urbanističkog projekta iznosi 6.351 m2. Na lokaciji se nalazi postojeći industrijski kompleks za proizvodnju i promet odlivaka obojenih metala.

Fizičku strukturu na lokaciji čini ukupno 10 objekata, od koji je devet postojećih i jedan koji je rekonstruisan i dograđen (od postojećih četiri) i čija je namena promenjena u livnicu aluminijuma i obojenih metala.

Objekat livnice je spratnosi P+Mz, objekat laboratorije P+1, dok su svi ostali objekti u okviru kompleksa P+0.

Projektom dogradnje, rekonstrukcije i promene namene, objekti br. 1, 3, 8 i 15 su pretvoreni u livnicu aluminijuma i obojenih metala. To su: br. 1 - proizvodna hala sa kancelarijom i terasom, objekat br. 3 - radionica, objekat br. 8 - proizvodni pogon i objekat br. 15 - sanitarni čvor su objekti koji se naslanjaju jedan na drugi i čine jedinstvenu funkcionalnu celinu.

Šire okruženje, isprekidanom linijom granica obuhvata UP (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / ANDZOR engineering doo)Šire okruženje, isprekidanom linijom granica obuhvata UP

Obim intervencija:

- predviđeno je zatvaranje otvora na zidovima u osi 1 i 4;
- predviđena je montaža ulaznih metalnih vrata u osi B;
- administrativni deo: predviđeno je zatvaranje terase objekta br. 1 i pretvaranje u kancelariju;
- prostor za radnike: predviđeno je rušenje prostorije garderobe, tuševa i toaleta i izgradnja stepenišnog jezgra između osa 10 i 11, koje vode na etažu mezanina. Takođe je predviđena rekonstrukcija prostorije za ishranu radnika u preostalom delu objekta br. 1 između osa 10 i 11.
- predviđena je izgradnja etaže mezanina u sklopu kojeg se nalaze sanitarni čvorovi, tuševi i garderoba.

Shodno funkciji objekta koji je predmet razrade, predviđen je parking prostor za potrebe zaposlenih. Smeštaj vozila je predviđen u okviru građevinske parcele, van javne saobraćajne površine. Potreban broj parking mesta proračunat je prema normativu jedno parking mesto na 200 m² korisnog prostora - četiri parking mesta.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.