NavMenu

Herceg Novi ostaje jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Srbije - Grad koji živi tokom cele godine i ima ponudu za svačiji ukus

Izvor: eKapija Nedelja, 26.02.2023. 09:49
Komentari
Podeli
Milja Vitorović (Foto: Media Biro)Milja Vitorović
Autentičan štand koji oslikava grad u malom, mimoza, lokalni specijaliteti i zvuci bokeške muzike, uz dobro poznate stihove "Koga to zapravo volim u Herceg Novom" privukli su u petak veliki broj gostiju na štand hercegnovske lokalne turističke organizacije. Uverili smo se i da je interesovanje za turističku ponudu grada zaista ogromno, te da je Herceg Novi ostao jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Srbije.

Herceg Novi se ove godine prvi put samostalno predstavlja na sajmu, a Turistička organizacija je na svom štandu okupila predstavnike vodećih hotela od Igala do Kamenara.

Ova godina već je dobro počela za grad poznat po brojnim manifestacijama. Tako je nakon odlične posete tokom novogodišnjih praznika, prošlog vikenda počela i fešta koja će trajati sve do 4. marta. Prema rečima Milje Vitorović, direktorice TO Herceg Novi, Praznik mimoze je ove godine u grad doveo rekordan broj turista.

- Veoma smo zadovoljni, prvi vikend Praznika mimoze protekao je zaista fenomenalno. Ne pamtimo ovoliki broj turista, samo na Berbi mimoze, prvim koncertima i drugim aktivnostima bilo je preko 30.000 gostiju – kazala je Vitorović za eKapiju.

(Foto: Media Biro/Printscreen)
Zadovoljni su, kaže, i posetom na Sajmu turizma u Beogradu, koji je i najvažnije tržište za Herceg Novi.

- Tržište Beograda, odnosno cele Srbije je, uz Republiku Srpsku i dalje najvažnije za nas, kako u zimskoj, tako i u letnjoj sezoni. Najveći broj gostiju dolazi nam upravo odavde, a moram pomenuti i one bratske i prijateljske veze koje politika za sve ove godine nije uspela da poremeti. To mi je izuzetno drago, evo i sada na Prazniku mimoze imamo veliki broj gostiju iz Srbije, neki od njih imaju i nekretnine u Herceg Novom, pa su tu svoj na svome, osećaju se kao kod kuće - kaže naša sagovornica.

Praznik mimoze, Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti (HAPS), festivali... Herceg Novi brojnim manifestacijama pokazuje da nije grad koji živi samo tokom leta, već pruža brojne aktivnosti tokom cele godine.

- Konstantno radimo na tome da prevaziđemo problem sezonalnosti. Na primer, ove subote trebalo je da se u okviru Praznika Mimoze održi Winter Flower veče u saradnji sa Exitom, ali je zbog velike kiše koja je najavljena događaj odložen za 1. april. Spremili smo i niz različitih manifestacija za vaskršnje praznike. Gosti ne dolaze samo u toku leta i špica sezone, već tokom cele godine. Zato stalno radimo na tome da ih privučemo različitim dešavanjima, što se već i prepoznaje i interesovanje je zaista veliko - kaže Vitorović.

(Foto: Media Biro/Printscreen)
Osim bogatom ponudom u priobalju, Herceg Novi može da se pohvali i atraktivnim zaleđem koje privlači sve veću pažnju turista.

- To je ono što je novo u poslednjih nekoliko godina i za mene je to veoma važan projekat, jer sam rukovodila Parkom prirode Orjen. Zaista smo napravili fenomenalnu turističku ponudu sa pešačkim i panoramskim turama, ali i bogatom gastro ponudom s kojom zaista možemo da se pohvalimo. Za ovakvu vrstu ponude posebno su zainteresovani turisti iz Zapadne Evrope koji odsedaju u malo boljim hotelima, što mi je posebno drago. Naravno, za nas je svaki gost važan, ali činjenica da se neko ko je obišao čitav svet oduševi našom planinom i ponudom, samo je još jedna potvrda kvaliteta - navodi sagovornica eKapije.

Ističe da se slika Herceg Novog tokom poslednjih nekoliko godina dosta promenila, pa raste i broj hotela visoke kategorije.

- Tu su Portonovi, zatim Mamula Resort... Počev od Palmon Bay-a u Igalu, preko hotela Lazure u Meljinama, One&Only rizorta u Kumboru, te Casa del Mare u Kamenarima, duž cele hercegnovske rivijere imamo niz novih hotela kategorije od četiri do sedam zvezdica. To znači da sada, pored privatnog smeštaja i brojnih drugih hotela, Herceg Novi napokon može da odgovori zahtevima svakog turiste i slobodno mogu da kažem da ima ponudu za svačiji džep - zaključuje Milja Vitorović u razgovoru za eKapiju.

(Foto: Media Biro)

Sporazum o saradnji sa TO Beograd

Direkotrica TO Herceg Novi potpisala je na sajmu Sporazum o saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda.

- Ovo je zapravo nastavak jedne dobre saradnje s ciljem da je jačamo, kako u oblasti turizma, tako i u sportu, kulturi i drugim manifestacijama i međusobnim promocijama. Poseban akcenat ćemo staviti na zajedničke projekte, odnosno integrisanje turističke ponude za "long distance", odnosno daleka tržišta, naročito ona prekookenaska - kazala nam je Milja Vitorović.

D. O.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.