NavMenu

TPV Automotive planira izgradnju još jedne proizvodne hale u Kragujevcu

Izvor: eKapija Petak, 24.02.2023. 10:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: CHUTTERSNAP/Unsplash)Ilustracija
Kako bi odgovorio zahtevima kupaca i realizaciji budućih projekata, TPV Šumadija na lokaciji pored sadašnje fabrike, planira izgradnju još jednog objekta čime će, kako očekuje direktor Zoran Rajić, broj radnih mesta biti uvećan za najmanje 50%, navedeno je na zvaničnom sajtu Kragujevca.

Naime, gradonačelnik Nikola Dašić posetio je kompaniju TPV Šumadija, gde se sastao sa generalnim direktorom TPV Automotiv iz Slovenije Ivanom Erendom i direktorom TPV Šumadija Zoranom Rajićem i tom prilikom razgovarao o mogućnostima proširenja proizvodnje ove fabrike koja u Kragujevcu posluje od 2005. godine.

- Veoma sam zadovoljan današnjim sastankom sa gradonačelnikom, jer imamo podršku u našoj nameri da proširimo proizvodnju i realizujemo nove projekte u Kragujevcu - rekao je Erenda.

Kompanija TPV Automotiv u Sloveniji ima pet pogona u kojima je zaposleno blizu 1.300 ljudi i u Srbiji jedan TPV Šumadija koji zapošljava preko 100 radnika. U Kragujevcu proizvode delove za svetske gigante automobilske industrije poput Daimlera, Gramera, a kako ističe direktor Rajić u ovom trenutku realizuju veliki projekat za BMW, koji se odnosi na proizvodnju komponenti za električna vozila.

Gradonačelnik Dašić izrazio je zadovoljstvo zbog trenda investiranja u Kragujevcu.

- Posle proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija Janfeng, potom Wacker Neuson-a, danas razgovaramo i o proširenju TPV Šumadija. To nam govori da su oni koji su već iskusili privrednu klimu Kragujevca, prezadovoljni i da žele da investiraju i dalje, čime drugim investitorima šalju poruku da je dobro poslovati u našem gradu - kazao je tom prilikom gradonačelnik Dašić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.