NavMenu

Vesić: Izgradnja autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad dogodine

Izvor: Telegraf Petak, 17.02.2023. 10:37
Komentari
Podeli

Goran Vesić (Foto: YouTube/screenshot/ N1)Goran Vesić
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić najavio je da će sledeće godine početi izgradnja auto-puta Beograd- Zrenjanin- Novi Sad.

Vesić je kazao da je brza saobraćajnica između Surčina i Novog Beograda gotovo završena i ponovio da će biti otvorena 31. marta. Dodao je da će do tada početi radovi i na petlji Jakovo koju je građankama i građanima Surčina obećao lično predsednik Vučić kada je nedavno obilazio radove na brzoj saobrsćajnici Surčin - Novi Beograd.

Ministar je rekao da će od 31. marta svi koji žive u Zemunu i Novom Beogradu, kao i u drugim delovima grada, moći direktno da izađu na auto-put "Miloš Veliki", a da ne koriste autoput Beograd-Šid, koji će biti rasterećen.

- Obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka biće završena 1. juna. Tokom ovih 100 dana vlade probijen je i tunel Beli potok, a kada se završi obilaznica kompletan trazitni saobraćaj moći će da bude izmešten sa "Gazele", što je važno zbog smanjenja gužvi i smanjenja zagađenja u glavnom gradu. Dakle, oni kojima Beograd nije destinacija, neće više biti prinuđeni da idu kroz grad - rekao je Vesić.

Istakao je i da je već ugovoreno projektovanje poslednjeg dela obilaznice, dužine 31 kilometar, od Beograda do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče, sa kojim se dobija i veza Banata sa obilaznicom.


- Izgradnjom mosta kod Vinče, paralelno se gradi i železnička obilaznica oko Beograda, kako ni jedan više teretni železnički saobraćaj kome Beograd nije destinacija, ne bi morao da ulazi u grad, time ćemo rasteretiti i naš železnički saobraćaj u gradu - izjavio je Vesić.

Kada je Beograd u pitanju, Vesić je dodao da će do početka letnje sezone biti završen novi terminal na aerodromu "Nikola Tesla", koji će omogućiti da kapacitet aerodroma bude 15 miliona putnika godišnje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.06.2023.  |  Energija, Industrija, Građevina

Beogradske elektrane ubuduće će i hladiti potrošače - Gradiće se novo postrojenje za kompleks Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu

JKP Beogradske elektrane raspisale su tender za izradu prethodne studije opravdanosti sa generalnim projektom za izgradnju kogeneracijskog/trigeneracijskog postrojenja na području PPPP Nacionalni stadion, a vrednost nabavke procenjena je na 20 miliona dinara. U okviru područja Nacionalni stadion određen je prostor za novi toplotni izvor Surčinsko polje. Površina zemljišta određena za ovaj javni kompleks je veća od 5ha. Budući kompleks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.