NavMenu

Sportska hala u Inđiji otvara se do kraja godine?

Izvor: eKapija Utorak, 14.02.2023. 08:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: photobank.ch/shutterstock.com)Ilustracija
Vrednost radova na izgradnji sportske hale u Inđiji iznosi 680 miliona dinara i verujem da ćemo uspeti da ovako izuzetan i složen objekat stavimo u funkciju do kraja godine - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova.

Završni radovi na izgradnji sportske hale u Inđiji predviđaju izgradnju antifiltracione zavese oko sportske hale, parterno uređenje, kao i izgradnju energo-bloka.

Prema Mirovićevim rečima, Pokrajinska vlada finansira i brojne druge sportske objekte na teritoriji Vojvodine.

- Ove godine ćemo završiti sveobuhvatnu rekonstrukciju stadiona u Zrenjaninu, za nekoliko dana počinjemo izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu. Sa Gradskom upravom Novog Sada planiramo da u prvoj polovini godine počnemo radove na izgradnji sportske sale u dvorištu Gimnazije "Laza Kostić" na Telepu. Biće to zapravo više sportska hala nego školska sportska sala jer smo projektom predvideli jedan izuzetan objekat. Naredne nedelje ćemo otvoriti proceduru za pripremu projektne dokumentacije za sportsku salu u Irigu tako da se polako približavamo standardu da svaka opština u Vojvodini ima kvalitetnu sportsku halu ili salu. To će mnogo značiti za sportiste, za omladinu, za ostanak ljudi u manjim mestima - istakao je Mirović, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

Kako je naveo, nastavlja sa izgradnja velikih objekata širom Vojvodine, koja predstavlja jedno gradilište. Biće dobrih vesti i kada je reč o novim investicijama u putnu mrežu u Vojvodini jer se u ovoj godini očekuje i početak radova na brzoj saobraćajnici od Sombora do Kikinde, a u narednoj na autoputu od Novog Sada i Beograda do Zrenjanina.

U oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja i razvoja sporta, od jula 2016. godine do danas, za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji opštine Inđija, samo preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinska vlada izdvojila je više od milijardu dinara.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je da će završetkom izgradnje ove sportske hale biti obezbeđeni svi neophodni uslovi za profesionalno bavljenje sportom s obzirom na to da je klub "Železničar" aktuelni šamion Srbije u ženskom rukometu, ali i za rekreativce.

- Ovo je jedan od najvećih projekata u našoj opštini i poslednji na nivou Pokrajine koji je započet pre 15 godina, a nije završen. Na ovom primeru vidimo razliku između onih koji su vodili Inđiju, Vojvodinu i Srbiju tada i nas danas - rekao je Gak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.